вівторок, 08 березня 2022 14:37

Паспорт, що врятував життя

"Шматок шрапнелі застряв в українському паспорті. Він врятував життя 16-річному хлопцю. Хлопець зараз на операції. Обстріли міста тривають", – підписав свій знімок фотограф Мстислав Чернов, 37 років. Виклав в соцмережу Instagram 1 березня.

 

Від перших днів російської агресії Чернов працює в Маріуполі Донецької області. Це місто – один із найгарячіших напрямків. Його нещадно обстрілюють вороги. 3 березня Маріуполь відрізали від електроенергії, води й опалення, практично відсутній мобільний зв'язок. Попри попередні домовленості, росіяни не дозволяють встановити зелений коридор, щоб вивезти жителів і доставити гуманітарну допомогу.

Мстислав Чернов співпрацював із CNN, BBC, New York Times, Washington Post. Від 2014-го фотографує для інформаційної агенції Associated Press. Висвітлював конфлікти в Сирії та Іраку, війну на Донбасі, анексію Криму. Зробив перші фото літака Malaysia Airlines Flight 17, збитого окупантами. Під час Революції гідності в Києві дістав поранення ніг і очей від світлошумової гранати. Отримав 18 українських і міжнародних нагород, організував дев'ять персональних фотовиставок в Україні, Німеччині, Латвії.

"Країна" хотіла взяти в Чернова коментар щодо фото. Протягом п'яти днів він не вийшов на зв'язок.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу".

Зараз ви читаєте новину «Паспорт, що врятував життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі