пʼятниця, 11 грудня 2009 15:02

Парфуми Andy Warhol мають найгірший запах у світі

Автор: Фото: Наталя ЧУБЕНКО
 

1. Черевики. Ціна: $20

Одна з перших моїх покупок. Взуття унікальне. По-перше, це "дед сток" 1960-х - річ, що не була продана і роками лежала на складах. По-друге, надіслали їх із Детройта, а я просто шаленію від цього міста. Воно асоціюється в мене з фільмом "Детройт рок-сіті". Сьогодні його вважають найдепресивнішим містом США, яке покинула більша частина населення. Хотіла б я там побувати.


2. Сорочка . Ціна: $13

Цю сорочку з танцюристами я купила в жінки з Канади, яка потрапила під машину свого боса і стала інвалідом. Їй сказали, що проживе максимум кілька років, тому розпродує весь свій одяг і передає гроші на благодійність. Сама мені це все розповіла. А її брат - канадський астронавт Дейв Вільямс. Його фотографію з автографом і присвятою вона прислала мені d подарунок.


3. Книжка Рея Бредбері "Кульбабове вино". Безплатно

Книжку надіслала в подарунок дівчина з Великої Британії, в якої я купувала жилетку. Так вийшло, що я трохи переплатила за доставку, і дівчина хотіла компенсувати мені видатки. Запропонувала надіслати подарунок. Я сказала, що буду рада якійсь книжці з букіністичного магазину. Аж присіла від здивування, коли побачила, що вона прислала "Кульбабове вино". Це один із моїх улюблених творів. Маю вдома кілька російських і українських перекладів Бредбері, а про примірник в оригіналі могла лише мріяти.


4. Труси-слон. Ціна: 5 фунтів

Придбала в подарунок хлопцеві на його 20-річчя. Вони такі класні, з хутра, стилізовані у вигляді голови слона - спереду звисає хобот. Якщо стиснути голову, сурмлять. Мрія кожного хлопця.


5. Фарба для волосся. Ціна: 13 фунтів

Фарбую волосся ще з дев"ятого класу, і постійно в різні кольори. Кожні три тижні процедуру повторюю. Якось на аукціоні побачила вісім упаковок фарби: рожева, бордова, жовта, фіолетова. Ще й курс фунта тоді був не надто високий. Дуже пишаюся собою за таку вдалу покупку.


6. Парфуми Andy Warhol. Ціна: 12 фунтів

Були використані лише раз. Найгірший запах парфумів, який можна собі уявити. Я ж не могла понюхати їх через інтернет, спокусилася дизайном пляшечки. Зараз вони стоять на полиці, створюють масовку.

Ще недавно мені прислали парфуми Britney Spears Curious. А вони дорогою з Британії відкрилися й залили всю посилку. Зрештою приїхав порожній флакон. Мені повернули майже всі гроші, але все одно обідно.


7. Книжка Wonder of art 1856 року видання. Ціна: 8 фунтів

Це моя найстаріша книжка. Купила її, бо цікавлюсь архітектурою. Вона малоінформативна, але цікава як "книжка з історією". Тільки уявіть: прожила півстоліття у вікторіанській Англії, була свідком зміни більш ніж семи поколінь і зрештою потрапила до мене в Україну. А ще там є певні розбіжності з сучасною англійською мовою, які цікаво відстежити.


Як купувати речі на eBay

1. Безкоштовно зареєструватися на сайті аукціону. Це дозволить ставити продавцеві будь-які запитання стосовно товару.


2. Товар можна придбати одразу - обрати варіант Buy It Now і заплатити фіксовану ціну, або торгуватися з іншими учасниками. Переважно покупці активно борються на останніх хвилинах і секундах торгів.


3. Для оплати користуються карткою для розрахунків у інтернеті. Переможець сплачує не свою найбільшу пропозицію, а пропозицію попередника, плюс крок аукціону.


4. Після завершення торгів продавець і покупець домовляються про доставку. Найчастіше товар надходить поштою. За доставку платить покупець. Продавець відправляє товар після отримання грошей.


5. Якість речей і чесність учасників торгів ніхто не гарантує. Але продавці й покупці мають власний рейтинг, до якого можна вносити скарги. Що вищий рейтинг, то менші шанси бути обманутим.


13,83 доларів

заплатив невідомий за несправну лазерну вказівку. Вона стала першою річчю, яку продали на аукціоні eBay. Чоловік колекціонував поламані лазерні вказівки

5 мільйонів фунтів

заплатив покупець за 340-річний рукопис Шекспіра Prince of Tyre, який пережив Велику пожежу в Лондоні 1666-го

88 мільйонів

користувачів зареєстровані на сайті eBay

Зараз ви читаєте новину «Парфуми Andy Warhol мають найгірший запах у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі