Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2010 13:39

"Добре беруть прикраси. Найдешевші сережки коштують 200 гривень"

У середу, 13 жовтня, закритою вечіркою в столичному клубі D'Luxe відкрився 27-й Ukrainian Fashion Week. Протягом тижня 44 дизайнери показали свої колекції одягу сезону весна - літо.

Відкривала тиждень моди колекція Лілії Пустовіт, створена в стилі 1930 - 1950-х. На її показ прийшли депутатки Ірина Бережна та Ірина Геращенко, дочка екс-президента Леоніда Кучми Олена ??Пінчук?? (Франчук).

- Я в захваті від Пустовіт, вона - найталановитіша дизайнерка, - говорить після показу Ірина Бережна. - Пригледіла для себе декілька прикрас. Горю бажанням їх купити.

Повний зал глядачів під час показу Лілії Літковської. Цього року вона мінімально декорувала подіум.

- Минулого разу випускала моделей, які йшли по воді, - каже Марта Стащук, працівниця банку. - Весь одяг був заляпаний. Думала, тепер гостей будуть чимось поливати. А було все дуже просто. Зате нічого не відволікало уваги від речей. Їх можна носити кожного дня.

У перерві між показами глядачі приглядаються до дизайнерських речей у шоу-румі.

- Тут переважно знайомляться з одягом, приміряють, а замовлення роблять у салоні. Речі шиють під конкретну людину по фігурі, - каже продавець біля стенду Катерини Пшеченко. - Зараз добре беруть прикраси. Найдешевші сережки коштують 200 гривень. В'язана пов'язка на голову з камінцями Сваровські й бісером - дві тисячі гривень.

Студентка Марія Семочко довго крутиться біля стійки Андре Тана. Приміряє чорні рукавиці без пальців, прикрашені камінцями, купує їх за 229 грн.

- Беру тільки за ім'я, - каже. - Шкода, що нема іменного значка "Андре Тан" і етикетку треба зрізати. Ніхто не буде знати, які вони дорогі. Це перша дизайнерська річ у мене. Сподобався піджак, але коштує більше двох тисяч. Батьки грошей не дадуть.

Львівська дизайнерка Олена Даць сама стоїть біля свого стенду. Час від часу бігає подивитися покази колег.

- На жаль, не маю так багато приватних клієнтів. Тут добре знайомства заводити, вислухати думки покупців. Хітом є легкі суконьки за 900 гривень. Уже десяток продала.

Поряд можна придбати взуття у вигляді пташки від одеситки Олени Савченко - каблук нагадує дзьоб, на зовнішній стороні вишите око. Його упаковують у залізну клітку. Ціна за пару - від 4 тис. грн.

- Взуття шиється в містечку під Лондоном по індивідуальній колодці під клієнтку. Ще не продали жодної пари, але вже є замовлення, - каже Тетяна, комерційний директор. - Підходили й примірялися Марина Кінах, Ольга Сумська й Катя Осадча.

Зараз ви читаєте новину «"Добре беруть прикраси. Найдешевші сережки коштують 200 гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути