Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 09:54

Дівчині набили брови на лобі. "Ти не відчувала, де їх роблять?"

У стюардеси не беруть жінок із татуюванням

Перше татуювання собі зробив у 16 років. Із другом зібрали машинку для набивання тату з електробритви "Харків". Випробовували на мені – купили чорнила й набили на пальці хрест. Бачив колись на руках у чоловіків, скопіював. У тому віці це додавало ваги серед однолітків.

Коли почав працювати з людьми, тату стало заважати – підписуєш угоди, а в тебе на пальці хрест. Звернувся в клініку. Мали вивести за дві процедури. Та на наступну я не прийшов. За рік повернувся до них. Нарахували 30 доларів. Купив лазер і сам вивів той хрест.

Автор: Вікторія МАЙСТРЕНКО
  Олександр ЗАРИЦЬКИЙ, 39 років, майстер із лазерного видалення тату. Народився 25 серпня 1981-го  в Переяславі на Київщині. В училищі отримав спеціальність тракториста-машиніста, слюсаря-ремонтника та водія категорії С. 2000 року переїхав до Києва. Працював водієм маршрутки й таксі. Закінчив Київський кооперативний інститут бізнесу та права за спеціальністю ”бухгалтер”. Очолював фірму ”Київвтормет”. Шість років в автосалоні Hyundai був менеджером із продажу. Його особистий рекорд – 45 автівок за місяць. 2010 року відкрив кабінет. П’ять днів працював у салоні, а один приділяв хобі – видаляв тату. За чотири роки в центрі Києва мав салон краси. ”Винайняв приміщення на вулиці Михайлівській. Через два дні почався Майдан. Ми поїли людей чаєм, пускали в туалет. Закрилися за пів року”. Має центр косметології та видалення тату No tatoo. Член асоціації перманентного макіяжу, був суддею на чемпіо­натах з татуажу. Любить готувати. Улюблені страви – шашлик і смажена картопля, напій – вірменський коньяк. Мріє відкрити пекарню. Слухає танцювальну музику. Книжки, що вразили, – ”Імперія янголів” французького письменника Бернара Вербера та ”Досконалі запитання – досконалі відповіді” індійського проповідника Бгактіведанти Свамі Прабгупади. Розлучений. Дочці Анастасії 6 років
Олександр ЗАРИЦЬКИЙ, 39 років, майстер із лазерного видалення тату. Народився 25 серпня 1981-го в Переяславі на Київщині. В училищі отримав спеціальність тракториста-машиніста, слюсаря-ремонтника та водія категорії С. 2000 року переїхав до Києва. Працював водієм маршрутки й таксі. Закінчив Київський кооперативний інститут бізнесу та права за спеціальністю ”бухгалтер”. Очолював фірму ”Київвтормет”. Шість років в автосалоні Hyundai був менеджером із продажу. Його особистий рекорд – 45 автівок за місяць. 2010 року відкрив кабінет. П’ять днів працював у салоні, а один приділяв хобі – видаляв тату. За чотири роки в центрі Києва мав салон краси. ”Винайняв приміщення на вулиці Михайлівській. Через два дні почався Майдан. Ми поїли людей чаєм, пускали в туалет. Закрилися за пів року”. Має центр косметології та видалення тату No tatoo. Член асоціації перманентного макіяжу, був суддею на чемпіо­натах з татуажу. Любить готувати. Улюблені страви – шашлик і смажена картопля, напій – вірменський коньяк. Мріє відкрити пекарню. Слухає танцювальну музику. Книжки, що вразили, – ”Імперія янголів” французького письменника Бернара Вербера та ”Досконалі запитання – досконалі відповіді” індійського проповідника Бгактіведанти Свамі Прабгупади. Розлучений. Дочці Анастасії 6 років

Серйозно вникнув у справу у 26 років. Шукав себе. Надихало, коли бачив емоції клієнтів, які йшли від мене "чистими". Коли відкрив салон із видалення тату, в мене працював майстер із нанесення татуажу – брів, губ. Але потім я принципово відмовився: тільки видалятимемо. Ми не противники татуювання. І я, і працівники їх мають.

Приходять жінки з перманентним татуажем брів, очей, губ. Думають, що буде гарно завжди, але татуаж із часом "пливе". Фарба зеленіє. Брови з коричневих стають рудими. Справа не в тому, що майстер погано зробив. Навіть папір із часом вигорає. Раджу видалити й більше не набивати. Бо це вічний процес – за два роки знову будуть у мене.

Коли видаляєш татуаж губ, червоний контур стає сірим. Пів року, доки повністю не видалимо, губи треба постійно фарбувати.

Буває, майстер неправильно робить форму брів. Намалювали ніби гарно, а виходить по-іншому. Одній дівчині набили брови на лобі. "Ти не відчувала, де їх роблять?" – питав. "Я ж довірилася. А потім дивлюся, а в мене чотири брови".

Найболючіші місця для нанесення й видалення тату – ребра, гомілка, пальці, ділянка апендикса. Жінки кажуть, коли роблять брови, – враження, ніби в очі б'ють.

Приходять різні люди. Хтось награвся і більше не хоче. Хтось бажає висвітлити, щоб набити гарніше.

У дівчини на спині були крила, а між ними – емблема футбольного клубу "Динамо". Хотіла хоча б висвітлити, щоб зробити інше, а ми запропонували видалити повністю. "Хіба так можна?" – зраділа.

На задньому склі свого авто зробив наклейку "Видалення тату". Їхав по Південному мосту, дзвінок: "Я за вами їду, ви справді майстер?" Бізнесмен замолоду відсидів у в'язниці, набив Карний кодекс і череп зі свічкою. Намагався вивести. Казав, його в Жовтневій лікарні якимсь наждаком шліфували. Тату йому видалив, але шрам від того шліфування залишився.

Вивів татуювання мало не половині працівників Міжнародних авіаліній України. Прийшла жінка, яка влаштувалася стюардесою. За правилами авіакомпаній, персонал не може мати татуювання на відкритих частинах тіла. Мала на нозі. Щоб пройти співбесіду, наносила грим. А потім у них мали бути тренування – літак падає в море, а стюардеси стрибають у воду. Прибігла до нас: "Виведіть якнайшвидше".

Клієнт у Криму йшов набережною, де проводили конкурс тату. Запропонували зробити і йому. Запевнили, що буде тимчасове. На сідниці набили віслюка. Але тату не зникло. Коли прийшов до нас, закривав обличчя руками: "Будь ласка, звільніть мене від цього сорому". Тим­часових тату не буває. Хіба хною можна зробити розпис.

Був випадок, коли чоловік на дачі розбирав будинок після пожежі. На перенісся впала обгоріла дошка. Вугілля потрапило під шкіру – й на носі залишилася темна лінія. Такі татуювання роблять у в'язницях. Там фарб немає, тому палять, що завгодно. Наприклад, каблуки. Попелом набивають. Такий пігмент називають жжонкою. Він важкий і погано виводиться.

У 1990-ті фарб для татуювання не було, використовували чорнила з кулькових ручок, які видували зі стержня. Щоб видалити таке, потрібні окремі методики.

До нас приходять люди з опіками після видалення тату в інших салонах. Від процедури може бути тільки легка припухлість, але без ушкоджень чи почервонінь. Лазер не травмує шкіри. Його спалах руйнує пігмент, який виводить лімфатична система. Максимум, що може залишитися, – тонкий білий рубчик. Бо, коли наносять татуювання, голкою пошкоджують епідерміс.

Клієнт мав у вухах тунелі й металеву верхню щелепу. Був закутаний у тату, навіть обличчя. Вирішив по­збутися – вуха зашив, поставив зуби, прийшов до мене виводити тату. Результат був хороший. Але він не витримав – почав набивати нові.

Раніше не брався за кольорові тату – щоб їх вивести, потрібно до 20 сеансів. А між ними має минути місяць. Люди двічі-тричі бували й кидали. Тепер маю потужніший лазер, це вдвічі скорочує час.

Знайомому видаляв напис на нозі "Шли к любимой, попали к хозяину". Іншому – "Остановите Землю, я сойду".

Був у мене клієнт. Про процедури домовлявся його помічник. Приходив точно у призначений час. Завжди в костюмі Brioni. Вітався, далі мовчав. На руці було витатуйовано "Міша".

Давав рекламу в газеті. Подзвонив дід: "Отримаю пенсію і прийду до вас. Коли піднімали цілину, мені зеки за пляшку горілки зробили наколку. Хочу вивести". Так і не прийшов, але передзвонив: "Дружина забрала пенсію. Сказала: "Воно тобі треба, старий дурню?"

Не приймаю клієнтів із тату в інтимній зоні. Але якось узяв дівчину. Попросив, аби прийшла з чоловіком. "Він соромиться, сидить у машині. Каже: сама, дурепа, набила, сама й виводь".

Білі татуювання не виводяться. Лазер не бачить цього пігменту. Погано видаляється тату на потилиці, попереку. Потрібно 10–12 процедур.

Найменшому клієнтові було 6 років. Випадково тицьнув кульковою ручкою в лоба, чорнило потрапило під шкіру – й залишилася крапка.

Одна жінка хотіла зробити сюрприз чоловікові – тату на сідницях: напис якийсь і серце. А він сказав, що розлучиться, якщо не видалить.

Часто виводять імена. Були молоді люди, він набив на руці ключ, вона – замок. А потім розбіглися. "Запиши нас так, щоб ми не перетиналися в коридорі", – просив хлопець.

Видалення тату коштує від 200 гривень, залежно від розміру і глибини. Колишнім в'язням робимо дешевше. Для студентів влаштовуємо щасливі дні, коли діє 30-відсоткова знижка. На видалення татуажу брів є фіксована ціна – 700 гривень.

У 16 років на лівому плечі набив собі тату-абстракцію – трайбли, око. Казали, що нагадує рибу. Коли подорослішав, вирішив, що зображення видається стрьомним. Майстер набив коропа. Вивчав значення. Символізує цілеспрямованість, досягнення мети.

Спину зробив у 32 роки. Голуб і стилізована Діва Марія, яка тримає немовля. На відпочинку у Грузії чоловік в інвалідному візку їхав за мною по набережній: "Мама мія, Мадонна". На Шрі-Ланці зі мною поліцейські фотографувалися. Вони такого не бачили.

Зараз ви читаєте новину «Дівчині набили брови на лобі. "Ти не відчувала, де їх роблять?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути