вівторок, 19 квітня 2011 10:09
Олексій Панченко
Олексій Панченко
Експерт "Першої рейтингової системи"

Загроза народного повстання в Україні реальна

Голова фракції "Регіони" Олександр Єфремов заявив, що Джордж Сорос готує в Україні народне повстання на зразок тих, що відбулися в Єгипті, Тунісі та Лівії. Водночас одна з газет повідомила, що минулорічний майдан підприємців організували Сорос і російський олігарх-вигнанець Борис Березовський. Найцікавіше тут не абсурдність звинувачень, а те, що владна партія дуже боїться революції в Україні. Себе вони явно порівнюють із диктаторськими режимами, поваленими в Північній Африці. Як кажуть, у кого що болить, той про те й говорить.

Нинішня Україна досить подібна до арабських країн перед революцією. Президент Віктор Янукович, на мою думку, встановлює необмежену безальтернативну особисту владу, змінюючи Конституцію і закони про вибори. Так само починали скинуті президенти Єгипту й Тунісу, що нині в реанімації. Вони не називали себе царями, але практично стали такими — через законодавчі зміни й побиття в поліції тих, хто хотів ті зміни скасувати. Єфремов, говорячи про загрозу революції, теж порівняв Україну з "царством".

Троє дуже наближених до нашого президента чоловіків контролюють більшість державного й приватного бізнесу в Україні. Подібна ситуація була і в Лівії, де сини Каддафі тримали в руках увесь нафтовидобуток та інвестиції. Араби Лівії, які не належать до племені "Гад-Дафі", були неофіційно обмежені в бізнесі та держслужбі. В Єгипті держава майже відкрито переслідувала християн-коптів — представників корінного населення. В Україні Януковича "регіонали" часто характеризують галичан, як нездатних до навчання та сучасних промислових технологій. А корінні татари для влади — загарбники землі й потенційні терористи.

Загроза народного повстання в Україні досить реальна. Якщо "регіонали" не хочуть повторення арабських сценаріїв зі стріляниною й ув'язненням сімей скинутих диктаторів, їм треба негайно змінювати свою політику.

Зараз ви читаєте новину «Загроза народного повстання в Україні реальна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

161

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі