середа, 09 жовтня 2019 17:42

"Збільшать можливості для здирництва"

Один із провідних виробників круп в Україні компанія Cereal Planet змінює місце реєстрації з Кіпру на Польщу. Про це повідомили на сайті Варшавської фондової біржі. Підприємство експортує товар у понад 30 країн

  Володимир Дубровський, 57 років, економіст
Володимир Дубровський, 57 років, економіст

Податкова служба в Україні досі – дітище Азарова. Зберігає культуру: "Ми тут наповнюємо бюджет, є план. А платники податків тільки і знають, що ухилятися". Прикопуються до будь-чого, аби цей план виконати. Хочуть скасувати персональну відповідальність податкових інспекторів за необґрунтовані донарахування. Збільшать МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ЗДИРНИЦТВА. Ставати об'єктом перевірок такої податкової для бізнесу – самогубство.

Права власності погано захищені. Суд не викликає довіри. А це остання інстанція захисту інтересів, якщо рейдери переписали ваше майно на себе.

Тому КОМПАНІЇ НЕ ХОЧУТЬ реєструватися в Україні. Не збираються грати за такими правилами. В ІТ-галузі процвітає аутсорсинг. Виконують підряди на замовлення закордонних компаній без створення власного продукту. Навіть середній бізнес уже працює через іноземну власність, зокрема в офшорах. Бо там він захищений.

Не можна обкладати зборами переведення активів з однієї форми в іншу. Якщо продаєш бізнес в Україні, доведеться відрахувати з усієї суми податок на доходи фізичних осіб. Це як я захочу продати свій уживаний комп'ютер, то маю платити, бо нібито отримав дохід. Є сподівання на реформу податкової. Але вона не передбачає перезавантаження. Перетасують ті самі кадри, які вже ЗВИКЛИ НЕ ПРАЦЮВАТИ на зарплату, а "заробляти"

Зараз ви читаєте новину «"Збільшать можливості для здирництва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі