четвер, 30 вересня 2010 13:17

В Україні існували "ескадрони смерті". Думаю, вони продовжують існувати, хоча до вбивств поки що не доходить. Розганяють і залякують неугодних владі людей. Досі діє сумнозвісна організація "Щит" із відставних офіцерів

 

26 вересня на фестивалі патріотичної та повстанської пісні "Гайдамака.UA" у місті Ірпінь під Києвом сталася бійка. На організаторів та охоронців заходу напали невідомі з бейсбольними бітами. Міліція нікого не затримала. Напередодні фестивалю народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко звертався до СБУ з проханням перевірити законність проведення "Гайдамака.UA". На його думку, захід спрямований на "розпалювання міжнаціональної ворожнечі і людиноненависницьких настроїв".

Володимир ЧЕМЕРИС, правозахисник, 47 років


- Подібні традиції в нас уже давно. Генпрокуратура заявила, що замовником убивства Георгія Ґонґадзе був генерал Кравченко - цим, по суті, визнала, що в Україні існували "ескадрони смерті". Думаю, вони продовжують існувати, хоча до вбивств поки що не доходить. Розганяють і залякують неугодних владі людей. Досі діє сумнозвісна організація "Щит" із відставних офіцерів. Торік вона мінімум двічі розганяла законні зібрання прямо в центрі Києва. Били металевими прутами! А міліція чомусь нічого не бачила і нікого не затримувала. Зараз ця організація охороняє мітинги БЮТу.

Щодо Колесніченка, думаю, він трохи неврівноважений. Ми ж усі пам'ятаємо, як він керував діями міліції під час виставки "Жертви ОУН-УПА" в Українському домі. Отримавши владу, міг рознервуватися й дійти до таких речей.

Зараз ви читаєте новину «В Україні існували "ескадрони смерті". Думаю, вони продовжують існувати, хоча до вбивств поки що не доходить. Розганяють і залякують неугодних владі людей. Досі діє сумнозвісна організація "Щит" із відставних офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі