четвер, 10 лютого 2011 13:24

Українці пробачають Януковичу дуже багато речей. Флот, мова, громадянські свободи - не перші в цьому списку

7 лютого минув рік, як Віктор Янукович переміг Юлію Тимошенко в другому турі президентських виборів

Михайло ПОГРЕБИНСЬКИЙ, 64 роки, політолог, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології

- В Україні майже 20 років існував неартикульований принцип: еліта не з'їдає сама себе. Політики належали до одного кола, цілувалися, приятелювали - і вважали, що так і буде. А тут раптом відчинилася скринька Пандори - почали відкривати справи проти людей з уряду Тимошенко. Це неймовірно! Вони ж мусять розуміти - до влади не приходиш на завжди.

Українці пробачають Януковичу дуже багато речей. Флот, мова, громадянські свободи - не перші в цьому списку. Усі ж бачать, як влада "опановує" ситуацію, відбирає бізнес. Навіть анекдоти розповідають, що в Донецьку бояться виходити на вулиці, бо людей виловлюють і висилають в інші регіони на керівні посади. Щодня з'являється інформація, що Фірташ купив собі ще щось, йому чомусь повертають газ, гроші. Пробачати є що, одне слово. А роблять це, бо втомилися від бардаку. Розуміють: якщо наводиш порядок, має бути якась вертикальна, зрозуміла система передачі сигналу від верху до низу. Але мине час, що психологічно сприймається як достатній для наведення порядку, - можливо, ще рік - і може з'явитися дуже швидка і гостра реакція неприйняття влади.

Зараз ви читаєте новину «Українці пробачають Януковичу дуже багато речей. Флот, мова, громадянські свободи - не перші в цьому списку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі