четвер, 23 вересня 2021 08:30

"Українці мають відчути зміни в державі не вухами, а кишенями"

Польський уряд готує податкові пільги для українських трудових мігрантів і підприємців, повідомляє видання Gremi Personal. У перший рік після переїзду до Польщі заробітчани платитимуть державі вдвічі менше за місцевих. А протягом наступних трьох років сплачений за попередні 12 місяців податок зменшиться на 50 відсотків

В Україні 16 мільйонів працездатного населення. 10 відсотків – безробітні. За кордоном працюють майже п'ять мільйонів українців. Якщо вони повернуться, безробіття зросте, збільшиться напруження і станеться соціальний вибух. Масове повернення трудових мігрантів до хорошого не призведе.

  Василь ВОСКОБОЙНИК, 45 років, президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування
Василь ВОСКОБОЙНИК, 45 років, президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування

УКРАЇНЦІ МАЮТЬ ВІДЧУТИ ЗМІНИ в державі НЕ ВУХАМИ, А КИШЕНЯМИ. Зараз країна не може забезпечити громадян високооплачуваною роботою.

Влада збільшує адміністрування бізнесу та податковий тиск. Хочуть максимально контролювати доходи населення. Розмови притому про повторення шляху Польщі – рожеві мрії.

Головна пропозиція від польського уряду – не просто скорочення податків. ПОЛОВИНУ СУМИ СПЛАЧУВАТИМЕ ДЕРЖАВА. Зокрема, відрахування до пенсійного фонду, соціального страхування. Хочуть, щоб люди залишалися.

Польська міграційна політика базується на залученні трудових мігрантів із різних країн. Для жителів Молдови, України, Білорусі, Вірменії, Грузії та Росії зробили умови спрощеного працевлаштування.

До нас могли би їхати громадяни бідніших за Україну держав у Середній Азії, Північній Африці. Але Є ПРОБЛЕМИ В ЗАКОНОДАВСТВІ. Щоб узяти іноземця на роботу, йому треба платити не менше 10 мінімальних зарплат – 60 тисяч. Це витісняє мігрантів у сіру зону.

Зараз ви читаєте новину «"Українці мають відчути зміни в державі не вухами, а кишенями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі