четвер, 29 липня 2021 14:30

Тривожна практика

  Олексій КОВЖУН, 51 рік, медіаексперт
Олексій КОВЖУН, 51 рік, медіаексперт

Сценарію режисера Олега Сенцова, 45 років, не допустили до конкурсу на державне фінансування. Каже, сталося це за вказівкою з Офісу президента. "Мого проєкту "Кай", драми про сімейні стосунки, не допустили навіть до пітчингу Держкіно. Причина – низькі оцінки експертів, прізвищ яких не вказують. Поставили заздалегідь провальні бали за вказівкою глави Офісу президента. Дрібна помста дрібних людей. Мені неофіційно повідомили: це реакція на критику, відмову лизати їм дупи", – написав Сенцов у фейсбуку. Спостерігаємо тектонічні зсуви в культурній сфері. Є ВЕЛИЧЕЗНІ ПРОБЛЕМИ в Українському культурному фонді, "Довженко-центрі", Мистецькому арсеналі.

Оточення президента працювало в шоубізнесі. Думають, що знають, як треба. Пробують керувати в ручному режимі, вибудовують корпоративну державу на зразок муссолінівської Італії. Це ТРИВОЖНА ПРАКТИКА. Може скінчитися сльозами.

Ця ситуація показує владу як самозакоханих невігласів, які отримали певний успіх у шоубізнесі і вважають, що спіймали бога за бороду. Це НЕДАЛЕКОГЛЯДНІСТЬ, хибна компетенція, БАЖАННЯ ПОРУЛИТИ.

Людина, навіть якщо вона досягла успіху у виробництві комедійних серіалів, не може бути розумнішою за десяток експертів, яких висунуло культурне середовище

Зараз ви читаєте новину «Тривожна практика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі