четвер, 10 березня 2011 16:57

Сім сексуальних бойкотів

 

1 У лютому в Бельгії депутатка від фламандської Соціалістичної партії 58-річна Марлін Теммерман закликала колег-жінок відмовляти чоловікам у сексі. Бо вони з червня минулого року не можуть сформувати кабінет міністрів. Теммерман, гінеколог за освітою, опублікувала цю заяву в одній із місцевих газет.

2 Торік у березні активістки жіночого руху Femen закликали жінок і коханок українських міністрів утриматися 8 Березня від статевих стосунків. Обурилися як прем'єр-міністр Миколи Азарова пояснив відсутність жінок у його уряді: проведення реформ - не жіноча справа. Мовляв, урядовці працюють по 16 годин на добу без вихідних і не бояться казати "ні" начальству.

3 У грудні 2008-го, напередодні Нового року, жінки італійського міста Неаполь вирішили не кохатися з чоловіками. Ті запасалися на новорічне свято петардами й феєрверками, від яких щороку ставалося багато нещасних випадків.

4 2007 року в Кенії на президентських виборах переміг Мваї Кібакі. Опозиція не погодилася з результатами. Між прибічниками президента і його суперника Раїлою Одінгою почалися криваві сутички. Зрештою Одінгу призначили прем'єр-міністром. Але заворушення не припинилися, бо політики ніяк не могли порозумітися. Тоді кенійські правозахисниці оголосили чоловікам сексуальний бойкот. Його підтримала 59-річна дружина прем'єра Іда.   Протестувальниці також заплатили гроші повіям, аби ті не виходили на роботу. В такий спосіб домоглися, щоб глава уряду і президент сіли за стіл переговорів.

5 У вересні 2006-го в колумбійському місті Перейра тамтешні жінки влаштували "акцію схрещених ніг". Протестували проти сутичок між бандами наркоторговців, до яких належали їхні чоловіки. Пообіцяли утримуватися від сексу, доки ті не припинять убивати один одного.

6 У серпні 2001 року жительки турецького села Сірт неподалік від Антальї влаштували сексуальний бойкот чоловікам. Ті відмовлялися ремонтувати поламаний водогін. Жінки мусили доправляти воду на віслюках із колодязя, що за 10 км від села. Попередили: не пустять чоловіків до спалень, доки з кранів не потече вода. За декілька днів байкотування водогін полагодили.

7 IV ст. до н.е. гречанки відмовилися виконувати подружній обов'язок, аби припинити війну Афін зі Спартою. Жіночий бойкот описав давньогрецький письменник Арістофан у комедії "Лісістрата". Жінки на чолі з Лісістратою, за сюжетом, займають акрополь - афінську фортецю. Гуртом утримуються від любощів. У невдоволених чоловіків набрякають статеві органи. Виснажені сексуальним бойкотом, афіняни миряться зі спартанцями.

Зараз ви читаєте новину «Сім сексуальних бойкотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі