четвер, 05 травня 2011 16:21

П'ятеро людей, які калічили себе в ім'я Бога
5

1. 50-річний філіппінець Рібенна Ньяга упродовж 25 років кожної Страсної п'ятниці розпинає себе на хресті. Йому вбивають у долоні та ступні кілки. Висить так 2 хв. Каже, в ці миті відчуває, що "дуже близький до Бога".

2. Індієць Садху Амар Бхараті 38 років тримає свою праву руку піднятою. За цей час вона атрофувалася. Руку неможливо ані зігнути, ані опустити, нігті відросли та сплуталися. Присвятив свій учинок індійському богу Шиві. Одновірці вважають Садху за святого. Він має декількох послідовників.

Раніше Бхараті працював, мав дружину, трьох дітей. Простягнути руку до Шиви вирішив 1973-го, щоб захиститися від спокус матеріального світу.

У його рідному селищі Сан Педро Кутуд на північному заході Філіппін люди розпинають себе з 1950-х. Тоді місцевий житель Рікардо Наварро написав сценарій вуличної п'єси "Шлях Христа", в якій зобразив подібну сцену. У Страсну п'ятницю цьогоріч на хрестах у селищі висіли 20 чоловіків.

ВИНОС: У Страсну п'ятницю цьогоріч на хрестах у селищі висіли 20 чоловіків

3. Колумбійський фермер 40-річний Луїс Альфонсо Санчес, щоб не зраджувати дружину, півроку тому відрізав собі статевий орган. Вчинити так вирішив після відмови жінки виконувати подружній обов'язок.

Санчеса надихнув на такий крок 18-й розділ Євангелія від Матвія: "Якщо твоя рука чи нога спокушає тебе - відріж їх і кинь подалі. Краще увійти в життя без руки чи ноги, ніж, маючи їх, бути відправленим у вічний вогонь". Чоловіком досі опікуються хірурги й урологи. У рану потрапила інфекція, виникло запалення.

4. У XII ст. подвижник Києво-Печерської лаври Іван Багатостраждальний носив вериги - важкі металеві цепи, кільця, підошви. Вішали їх на голе тіло задля його смирення. Щоб угамувати статевий потяг, закопав себе по плечі в землю в печері поблизу Китаєво. Провів так усю Чотиридесятницю - перші 40 днів Великого посту. Після цього, за легендою, плотські інстинкти його більше не турбували.

5. Християнський святий V ст. Симеон Стовпник понад 37 років простояв на стовпі, молячись. Їв раз на кілька днів - два листки капусти. Одягнутий був у власяницю - довгу грубу сорочку з верблюжого волосся. Вона колола тіло, нагадуючи про терпіння й покору. Якось на нозі Симеона з'явилася язва - плоть почала гнити, у ній завелися черви. Деякі з них падали на землю. Учень Стовпника, виконуючи його волю, повертав паразитів у рану. Симеон при цьому промовляв: "Їжте, що вам Бог послав". Помер майже до 70-річним.

Зараз ви читаєте новину «П'ятеро людей, які калічили себе в ім'я Бога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі