Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2010 15:25

П"ять обмовок українських політиків

 
1. 12 січня 2009-го на погоджувальній раді голова парламенту Володимир Литвин розповів про останній візит до Москви: - Була можливість обмінятися позиціями щодо відносин України і Росії. Нас приймав прем"єр-міністр України Володимир Путін.

У залі засміялися й почали поправляти, що Путін очолює російський уряд.

Литвин посміхнувся:

- Звісно ж, прем"єр-міністр Росії. Я просто за годину до цього зустрічався з президентом України й досі під враженням від розмови.

 

2. У березні в ефірі російського радіо "Эхо Москвы" ведуча назвала Віктора Януковича лідером партії "Наші регіони". Такий варіант назви української політичної сили пролунав в ефірі цієї ж радіостанції в день парламентських виборів в Україні 30 вересня 2007-го. На запитання ведучої Євгенії Альбац, які українські партії потраплять до парламенту, російський політолог Володимир Романенко заявив:

- Пройдуть "Наші регіони".

 

3. Наприкінці вересня на саміті "Ялтинська європейська стратегія" прем"єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла, що в новому році в України не виникне газових ускладнень. Згадала газову кризу попередньої зими:

- Я хочу від імені Росії - вибачте - від імені України принести вибачення перед країнами, які тоді відчували дискомфорт.

 

4. 20 листопада під час спільної прес-конференції президентів України і Грузії Віктор Ющенко переплутав ім"я і по батькові російського президента Дмитра Медведєва:

- Я звернувся до російського президента Анатолія Дмитровича, щоб вони переглянули і скасували (газові штрафи. - "Країна").

За кілька секунд до нього підбігла прес-секретар Ірина Ванникова і прошепотіла на вухо, а оскільки мікрофон було увімкнено, присутні почули:

- Пане президенте, ви трохи обмовилися. Ви сказали Анатолій Дмитрович замість Дмитро Анатолійович. Не знаю, чи варто про це говорити.

Ющенко відповів "ага" й узявся писати щось на папері. Ванникова кивнула: "Тоді закінчуємо". Уголос подякувала журналістам й оголосила, що прес-конференцію закінчено.

 

5. 25 грудня лідер Партії регіонів Віктор Янукович отримав для виступу на шоу "Шустер live" в ефірі телеканалу "Україна" 2 год. На другій хвилині, відповідаючи на запитання, в чому його основні пріоритети як кандидата в президенти, сказав: "Зараз уряд не виконує закон про підвищення мінімальної пенсії і зарплати". І додав:

- Я переконаний, що мій обов"язок - установити несправедливість.

Зараз ви читаєте новину «П"ять обмовок українських політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути