четвер, 15 квітня 2021 09:53

Починати готуватися до протистояння з Росією треба не з війська, а з оточення президента

На Донбасі зросла кількість обстрілів, Росія нарощує війська на кордоні з Україною і в окупованому Криму. Європейське командування збройних сил США привело армію в боєготовність максимального рівня. Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з українським колегою Володимиром Зеленським запевнив, що Вашингтон не залишить Київ без підтримки. Посли країн – членів НАТО обговорили у Брюсселі скупчення російських військ біля українських кордонів. Тим часом президент України полетів з офіційним візитом у Катар

  Геннадій ДРУЗЕНКО, 48 років, правник
Геннадій ДРУЗЕНКО, 48 років, правник

Сполучені Штати запевнили Україну в підтримці. Але ми не знаємо, в чому вона полягає. І для США, і для Росії ми – третя країна.

Жодної війни на території третіх країн американці не виграли. Влізли в Сирію – програли. Підтримували курдів, потім кинули. Брали участь у поваленні Каддафі, це завело Лівію на друге коло громадянської війни.

ВАРТО РОЗРАХОВУВАТИ НА ВЛАСНІ СИЛИ й не занадто сподіватися на західних партнерів.

Починати ГОТУВАТИСЯ ДО ПРОТИСТОЯННЯ з Росією треба не з війська, а з оточення президента.

Доки в Зеленського за розвідку відповідає Демченко, а радник з усіх питань – Єрмак, говорити про антиросійський дискурс – курям на сміх. Це ставленики різних башт Кремля. А мотивація Збройних сил нічого не варта, якщо операції зливатимуть люди, які мають доступ до таємної інформації.

Ми ЗМАРНУВАЛИ СІМ РОКІВ. Досі не готові до повномасштабного наступу.

Зараз ви читаєте новину «Починати готуватися до протистояння з Росією треба не з війська, а з оточення президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі