четвер, 14 квітня 2011 16:06

По жодному з програмних напрямків кардинального покращення не відбулося

 

7 квітня президент Віктор Янукович виступив у Верховній Раді зі щорічним посланням до парламенту. В ньому підбив підсумки роботи своєї команди за рік.

Тарас ЧОРНОВІЛ, 46 років, народний депутат

Це був набір хороших, красивих фраз, але за ними мало що стояло - можливо, дві серйозні тези. Одна про те, що буде вільний продаж землі - аж надто вільний. Друга - про участь у Митному союзі за формулою "3+1".

 

Слова про третину досягнутого - це внутрішня й суто емоційна оцінка президентом своєї роботи. Від чого він відштовхувався, не зрозуміло. Від своєї передвиборної програми?Але ж там були обіцянки, які в принципі виконати неможливо. Збільшити кількість населення до 50 мільйонів - невідомо за рахунок чого.

По жодному з програмних напрямків кардинального покращення не відбулося. У позитив можна занести лише незначне одужання економіки. Та роль держави тут невисока, все завдяки сприятливій кон'юнктурі на світовому ринку сировини.

У своїх невдачах Янукович звинувачує чиновників. Але ж уся повнота влади - у нього. Коли він не задоволений роботою уряду - чому досі не звільнив? Якщо це конкретні чиновники - чому вони не сидять у тюрмі? Відповідальним, по суті, лишається сам президент. Про що він не сказав.

Після провального президентства свого попередника Янукович дістав карт-бланш від Євросоюзу. З нами продовжують вести переговори по зоні вільної торгівлі, навіть по безвізовому режиму. Щось відбувається - країна живе. Ніхто, навіть найбездарніша влада, зруйнувати її повністю не зможе.

Зараз ви читаєте новину «По жодному з програмних напрямків кардинального покращення не відбулося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі