четвер, 23 вересня 2010 13:11

Немсадзе - лідер однієї з найкривавіших банд України.

 

16 вересня Донецький міський суд дав добро на закриття справи проти Ґiвi Немсадзе. Він був ватажком угрупування, якому приписують убивство щонайменше 57 людей. Але Генпрокуратура нібито довела, що організатор злочинів не Ґіві Немсадзе, а його покійний старший брат Гурам.

Юрій ЛУЦЕНКО, 45 років, колишній міністр внутрішніх справ

Немсадзе - лідер однієї з найкривавіших банд України. Донецький суд давно відомий своїми одіозними рішеннями. 2005 року міліція викопала понад 50 трупів. Мала відеопокази причетних до вбивств десятків громадян. Вони свідчили саме на живого брата.


Рішення прокуратури на підставі зібраних міліцією матеріалів про оголошення в міжнародний розшук Ґіві Немсадзе було обґрунтоване. Тоді ми затримали в Україні півтора десятка бойовиків. На території Росії - 14. Їх судили. Тільки зараз, із приходом до влади Партії регіонів, Ґіві Немсадзе приїхав з явкою з повинною про те, що він - нещасна жертва свого брата, на якого він боявся донести. Він каже, що є жертвою "помаранчевого" режиму та особисто Луценка.


Усе, що відбувається, є серйозним викликом Україні. В країні реально може встановитися режим клептократії. Багато кримінальних авторитетів, які були нами загнані за кордон, зараз повернулися й озброюються. Міністерство внутрішніх справ офіційно реєструє зброю, зокрема нарізну, керівників угрупувань. Зараз відновлюються порядки, коли влада й організована злочинність достатньо часто співпрацювали.

Зараз ви читаєте новину «Немсадзе - лідер однієї з найкривавіших банд України. ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі