Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2011 16:27

Наші збройні барони

Великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", який визволяв українців з Лівії, навряд чи їздив лише по людей. "Ну навіщо такий величезний корабель "порожняком" ганяти по морю? Це ж такі видатки! А от якщо завантажити в нього пару десятків танків  інша справа", - каже мені знайомий, який багато років служив на флоті. Не можу зрозуміти: він - жертва конспірологічних теорій чи справді знає більше від інших? Мовчки киваю.

Всі, з ким доводилося спілкуватися про торгівлю зброєю, справляють враження диваків. Вони живуть у своєму світі й не надто прагнуть розповідати деталі про те, як він влаштований. А коли починають говорити, не знаєш - у що вірити, а в що ні. Тому просто запам'ятовуєш усе. А потім пропускаєш через журналістський фільтр.

У цій темі не спрацьовує принцип перевірки інформації з двох джерел. Або віриш своєму співрозмовнику, або не маєш жодної інформації.

Позаторік фінансисту "Укрспецекспорту" Семену Трахтенбергу шість разів вистрілили у ноги біля власного під'їзду та відібрали портфель із документами. А 2002-го в автокатастрофі загинув голова "Укрспецекспорту" Валерій Малєв. Який був причетний, як з'ясувалося пізніше, до контрабанди української зброї.

Я пам'ятаю про ці та інші історії, що сталися з вітчизняними збройними баронами, коли спілкуюся з кимось дотичним до цього бізнесу. Джерел дуже мало. Тому просто слухаю і вірю - якою б нісенітницею не здавалася їхня розповідь.

Зараз ви читаєте новину «Наші збройні барони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути