середа, 16 вересня 2020 14:47

"На Банковій є темна кімната"

2 вересня на розгляд Кабінету міністрів мали винести проєкт указу президента про призначення довічних державних стипендій діячам освіти. Серед претендентів батько глави держави 72-річний Олександр Зеленський. Розмір стипендії близько 2,5 тисячі гривень. Питання зняли з розгляду. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що список розширюватимуть. "Мене на стипендію висунув колектив інституту на науковій раді. А ви думаєте, це блат?" – сказав журналістам Зеленський-старший.

  Сергій РУДЕНКО, 49 років, журналіст
Сергій РУДЕНКО, 49 років, журналіст

ВЛАДА НЕ ВМІЄ ДУМАТИ. Всі розуміли, що із внесенняМ батька Зеленського до указу буде скандал. Але зробили це. Президент мав сказати: "Я достатньо заробив, щоб допомагати батькові й матері". Промовчав.

Не мав би підписувати такого указу. Бо це конфлікт інтересів і морально-етична проблема. Президентська родина – завжди В центрі уваги. А БІДНЕ СУСПІЛЬСТВО ще вразливіше до історій про зловживання у вищих ешелонах влади. Володимир Зеленський переміг на виборах, бо українці хотіли справедливості. Запит на неї нереалізований досі. Президент наголошує на великій довірі до нього. Але це і велика відповідальність. він цього не усвідомив.

Я жартував: НА БАНКОВІЙ Є ТЕМНА КІМНАТА. Кожному президенту кажуть: "Тільки ти туди не заходь". Але кожен із них робить крок і отримує граблями по лобі. З'являється відчуття всевладності.

Історія зі стипендією має навчити: не треба бути дуполизом. Як це, можливо, зробив прем'єр чи міністр освіти. А відсутність позиції президента означає, що він погоджується з цим. Мовчанка свідчить і про слабкість команди. Вони можуть написати і розіграти сценарій, але не здатні працювати в оперативному режимі – давати відповіді. Суспільство цього НЕ ПРОБАЧАЄ

Зараз ви читаєте новину «"На Банковій є темна кімната"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі