середа, 20 січня 2021 22:26

Інкасатори їхали, а з їхньої машини летіли долари

Дев'ять випадків втрати грошей за кумедних обставин

У грудні торік у сербському селі Раніловіч, за 80 кілометрів від Белграда, коза Білка з'їла 20 тисяч євро. Її господарі – подружжя Шимичів – приготували готівку, щоб купити 10 гектарів поля. Гроші розклали на столі. Чекали на продавця.

– Тесть зранку погодував худобу і забув зачинити двері. Ми почули шум, чоловік пішов подивитися. Його ледь параліч не розбив. На столі залишилося близько 300 євро, решту Білка погризла і проковтнула, – розповідає Мілена Шимич.

Козу господарі зарубали, м'ясо засмажили на рожні. Після цього випадку чоловік кілька днів мовчки сидів і дивився в одну точку

 

1. Поліція чеського міста Острава Забжеського району в листопаді 2020-го почала пошуки

100 тис. крон, що належали 80-річній місцевій жительці. Гроші вона випадково викинула через вікно.

– Жінка перерахувала пачку купюр, поклала на ліжко й забула. Коли вирішила витрусити простирадла, вони випали. Сусіди й перехожі почали збирати банкноти. Але не всі повернули їх власниці, – каже прессекретарка місцевої поліції Єва Михалікова.

Правоохоронці закликають місцевих віддати гроші. За привласнення загрожує два роки тюрми.

2. Торік у серпні в поліцію білоруського міста Костюковичі звернувся 18-річний. Сказав, що в нього на вулиці вкрали гроші. Камери відеоспостереження зафіксували, що їх поцупила ворона.

– На записах видно, як хлопець залишив рюкзак на лавці біля магазину. На кілька хвилин відійшов. До лавки підлетіла ворона й почала роздивлятися вміст рюкзака. Потім схопила дзьобом обкладинку паспорта, де були гроші, і полетіла, – розповіли у пресслужбі МВС Білорусі.

Поліцейські з'ясували, що втрачені 300 білоруських і 600 російських рублів чоловік два дні тому вкрав у 52-річної жінки. Половину витратив.

3. ПОРТУГАЛЕЦЬ Джоан Луїс Дапонте У СІЧНІ 2020-го залишився без 4-мільйонного виграшу через незнання англійської мови.

– Я виграв у лотерею. На білеті був скорочений напис 4mil, що вказував на суму. Моя рідна мова – португальська, там слово mil означає "тисяча", – каже Джоан Луїс ДаПонте.

Він попросив знайомих Марію Олівейру і Сюзан Гаспар, аби вони з його лотерейним білетом отримали виграш. За це пообіцяв їм $200. Жінки погодилися. Отримали $2,6 млн із вирахуванням податків. Чоловікові передали $3,8 тис., на які він очікував.

Згодом ДаПонте дізнався про обман, але довести не зміг.

4. На 20 тис. євро збіднів 70-річний німець 22 листопада 2019 року. Забув конверт із грішми на даху автомобіля. Згадав, коли рушив із місця. Зупинив машину, але грошей уже не було.

– Розраховуюся карткою, готівкою користуюся рідко. Того дня поїхав у банк зняти кошти. Спакував їх у конверт. Планував купити авто. Хвилювався, поспішав, щоби вчасно зустрітись із продавцем автівки, – розповідає. – Про загуб­лене повідомив у поліцію. Там не гарантували, що зможуть повернути гроші.

5. У грудні 2018 року посеред швидкісної магістралі в американському штаті Нью-Джерсі утворився великий затор, кілька автомобілів зіткнулися. Причиною колапсу стала інкасаторська машина, з кузова якої вилітали гроші.

– Інкасатори їхали, а з їхньої автівки летіли долари. Купюрами по 5 та 20. Уся дорога була вистелена грошима. Водії залишали авто посеред траси і бігли за купюрами, які розносив вітер. Коли це помітили інкасатори, теж зупинилися на узбіччі й почали збирати гроші, – каже капітан поліції Філіп Таормін.

У броньованій вантажівці Brink несподівано відчинилися задні дверцята. У банку, куди везли гроші, не називають точної суми, яку загубили працівники. Говорять про декілька тисяч доларів. Інкасаторів зобов'язали повернути гроші зі своїх зарплат.

6. У місті Тінсукія індійського штату Ассам 2018 року миші згризли 1 млн 238 тис. рупій – $16 914. Купюри були в банкоматі державного банку.

– Приватна охоронна компанія поклала в банк 29 мільйонів рупій ($396 202. – Країна). Частину цих банкнот – номіналом 500 та 2000 лакхів – віддали в банкомат. Та наступного дня він вийшов з ладу. Три тижні не працював. Туди залізли гризуни. Коли до банкомата приїхав майстер з ремонту, на нього чекав сюрприз, – кажуть у місцевій поліції. – Миші з'їли майже половину суми. Ми почали розслідування, щоб з'ясувати, через чию недбалість виникла така ситуація.

7. 62-річна Галина Кардаш із Луцька Волинської області 7 квітня 2018-го викинула на смітник коробку, що стояла за ліжком. Забула, що поклала туди $2200 і декілька тисяч гривень.

– Тримала на чорний день – лікарню, похорон. Перед Великоднем прибирала, зайве викидала. Так коробка опинилася на смітнику. Потім згадала, що там були заощадження. Кинулася на смітник, але де вже там щось знайдеш, – говорить Галина Кардаш.

Звернулася до комунальників із проханням повернути її гроші, якщо знайдуть. Поширила в інтернеті свій номер телефону. Це результату не дало.

8. У травні 2017-го китайський бізнесмен Гао Дін повернувся додому і побачив, що його 5-річний син знайшов відкладені 50 тис. юанів ($7200. – Країна) і розірвав їх на дрібні шматки.

– Малого довелося залишити самого вдома. Йому стало нудно, почав нишпорити по наших із дружиною речах. Так знайшов гроші. Спочатку розкладав їх на купки, а тоді порвав, – розповів Гао Дін. – Я зібрав усі шматки й заніс у найближчий банк. Там сказали, що для обміну треба склеїти кожну банкноту. Це нереально. Всі вони були по 100 юанів. Більшість розірвані на три-чотири частини. Все довелося викинути.

Сина не карали. Гао Дін каже, що винні вони з дружиною.

9. Фермер 60-річний Ци Шенлі з Китаю у січні 2016-го втратив 20 тис. юанів ($3 тис. – Країна). Заощадження розклав у два пакети й заховав у власній спальні. Через рік хотів перерахувати кошти. Але побачив там лише шмаття – гроші з'їли терміти.

– Не довіряю банкам, боюся депозитів. Хотів покласти у сейф – та передумав. Злякався, що забуду код чи пароль, – каже Шенлі. – Вирішив, що найнадійніше сховати вдома. У підлозі в спальні вирив 15-сантиметрове заглиблення й поклав туди. Закидав землею, отвір заклав цеглою. Не знав, що туди доберуться терміти.

Ци Шенлі звернувся в місцевий банк. Там прийняли на обмін 600 юанів. Пекінський художник Ху Дішен попросив у Шенлі рештки знищених банкнот, аби зробити з них витвір мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Інкасатори їхали, а з їхньої машини летіли долари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі