четвер, 12 вересня 2019 13:51

Чоловік дійшов до фіналу жіночого конкурсу краси

Семеро людей, які видавали себе за інших

На початку серпня бразилець 42-річний Клаувіно да Сілва на прізвисько Коротун прикинувся власною дочкою, аби втекти з в'язниці "Жіріціно", що в Ріо-де-Жанейро. Сидів там за торгівлю наркотиками.

Охоронці зупинили його біля виходу, коли забирав посвідчення особи 19-річної Ани Ґабріель. Був у сірій спортивній куртці, рожевій футболці, бюстгальтері. Одягнув силіконову маску з жіночими рисами та перуку з чорним довгим волоссям. Доньку лишив замість себе в камері.

Да Сілва належав до керівників "Червоної команди" – одного з найвпливовіших злочинних бразильських угруповань. Після спроби втечі його перевели до спеціального підрозділу в'язниці суворого режиму. За ґратами мав відбути 73 роки і 10 місяців. За три дні наклав на себе руки

Автор: Bолодимир Kазаневський
 

1. У Таїланді італійці 58-річний Франческо Галделлі та 45-річна Ванйа Гоффі розкручували власний бізнес в інтернеті від імені американського актора Джорджа Клуні. Той подав на них до суду.

Пару розшукував Інтерпол. Прозвали італійськими Бонні та Клайдом. Заарештували на початку червня цього року на околицях тайського курортного міста Паттайя.

Шахраї жили в Таїланді з 2014-го. Того ж року чоловіка затримали, але він зумів утекти під час суду. На життя заробляли продажем онлайн фальшивих годинників Rolex. Інколи замість них відправляли замовникам пачки солі.

2. В Ірані Риза Перестес – двійник аргентинського форварда Ліонеля Мессі – домігся інтимних стосунків із 28 дівчатами, видаючи себе за футболіста. Станом на червень 2019-го, 23 жінки подали на нього до суду.

"Перестес став відомий 2017 року. Тоді іранське інформаційне агентство провело йому фотосесію у футболці збірної Аргентини", – пишуть місцеві видання.

3. 31 травня цьогоріч в американському штаті Флорида засудили до 18 років в'язниці 48-річного Ентоні Жіньяка.

– 30 років він видавав себе за принца Саудівської Аравії, щоб дурити інвесторів з усього світу. Отримав так 8 мільйонів доларів, – каже прокурор Фахардо Оршан.

Чоловік представлявся Халідом бін Аль-Саудом. Носив традиційний саудівський одяг, дорогі персні й годинник.

Жіньяк народився в Колумбії. Сім'я американців усиновила хлопця 7-річним.

4. У лютому на кордоні з Угорщиною затримали італійця 39-річного Маттео Політі. Прикидався пластичним хірургом. Змінивши ім'я на Метью Мод, обдурив чотири приватні клініки в румунському Бухаресті.

Підроблений диплом купив у Косові. Із документами фахівця з хірургії молочної залози отримав дозвіл на роботу і провів принаймні одну операцію. Насправді має вісім класів шкільної освіти.

– Він чудово говорив про медицину, у словах відчувався професіоналізм. Але в операційній ми побачили, що щось із ним не так, – згадує пластичний хірург Адіна Альбертс.

Медсестри помічали нетипову поведінку для лікаря. Політі неретельно мив руки і неправильно надягав рукавички перед операцією. За хірургом наглядали й переконалися у відсутності в нього професійних навичок.

5. Житель казахської столиці Нур-Султан 22-річний Ілай Дягілєв у лютому торік дійшов до фіналу жіночого конкурсу краси Miss Virtual Kazakhstan.

– Із друзями посперечався про поняття краси. Багато дівчат виглядають однаково. Типово фарбуються, одягаються, – каже Ілай. – Я переодягнувся в дівчи­ну, слідуючи трендам. Хоча сам – за природну красу.

У конкурсі було близько чотирьох тисяч учасниць. У фінал пройшли 10, серед них – Ілай. Назвався Аріною Алієвою з міста Шимкент. Його фото набрало найбільше балів під час онлайн-голосування. Після цього Дягілєв повідомив, що він – чоловік.

6. Знаний серед колекціонерів китайський художник Тао Хундін виявився французом Олександром Уарі. Про це стало відомо 2015-го.

У біографії Тао писав, що він – китайський робітник. Легенду вигадав через байдужість покупців до його мистецтва. Скористався модою на китайських художників. Створював картини з притаманними їм мотивами – статуями Будди, темними будівлями заводів і неоновими вогнями.

– У Шанхаї продається купа несправжніх сумок Louis Vuitton і Prada. Я подумав, чому б не "підробити" художника, – каже Уарі.

Ім'я взяв із творів китайського філософа V століття. 10 років уникав публіки. Під час особистих зустрічей із колекціонерами представлявся асистентом Тао. Інтерв'ю давав телефоном.

Коли художнику влаштували персональну виставку в Пекіні, з'ясувалася правда.

7. Нідерландка Йоганна ван Ґаарлем знайшла в 1970-х сина Ервіна в Лондоні. Залишила його в дитбудинку в Празі під час Другої світової війни. 1988-го за допомогою аналізу ДНК з'ясувалося, що це не він.

За Ервіна себе видавав шпигун. Працював на Чехословацьку Соціалістичну Республіку та Радянський Союз. 4 березня 1989-го у Великій Британії його посадили на 10 років у в'язницю. І на суді справжнього імені не назвав. Відсидів половину терміну. Цьому сприяло закінчення холодної війни та його 40-денне голодування. 2016 року Ервін ван Ґаарлем назвав своє справжнє ім'я в інтерв'ю BBC – Вацлав Елінек.

Йоганна продовжила шукати сина. Їй не могли дати його нового імені, за чеським законом про всиновлення. Жінка прийшла на радіо із записом голосу 4-річного Ервіна з архіву дитбудинку. Так знайшлися прийомні батьки. Йоганна ван Гаарлем зустрілась із сином 1992 року.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік дійшов до фіналу жіночого конкурсу краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі