середа, 04 квітня 2012 18:40

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"

Їхала тролейбусом. Зайшов чоловік у вишиванці. Почав просити допомогти грошима. На зупинці біля лікарні він вистрибнув. Повернувся спиною до вікон і почав щось діставати із сумки. Тролейбус рушив і раптом різко зупинився. Сталася якась поломка. Доки водій лагодив, чоловік скинув вишиванку, запхав її у сумку, вдів шкіряну куртку. І забіг у відчинені двері тролейбуса. Коли побачив знайомі обличчя, кулею вилетів на вулицю. Після того випадку прохачам не вірю.

Олена Ситник, домогосподарка

Оксана Макар - це Україна. Недалека і довірлива. Сама зробила свій вибір. Довго і терпляче публічно мучилась. У її смерті звинуватили не систему влади, а дрібних поганців.

Віталій

Три тижні тому о 20.30 поверталася з роботи. Надворі вже було темно, а єдина дорога - біля парку Франка. Там до мене почав приставати якийсь п'яний. Сказав іти з ним на каву, інакше заріже. Схопив за волосся. Недалеко чоловіки вигулювали собак, але ніхто не заступився. Бог тоді вберіг - якось вирвалась. Кинулася через дорогу між машинами. Якби той мужик затягнув у парк, навіть не знаю, що зробив би зі мною. А потім люди засуджували б не його, а мене - що пізно вештаюся містом, даю привід чоловікам.

Ірина, 24 роки, Львів

Коли вчився в інституті, то перед екзаменами змішував дві столові ложки розчинної кави з кока-колою та енергетиком. Серце бемкало, як барабан, зате не хотілося спати цілу ніч. А перед днем здачі, за 3 години до світанку вдягався тепліше - светр, куртку і лягав під ватяну ковдру. Вирубався майже миттєво, а вставав так, наче спав годин 8. Правда, такий метод діє лише один день на тиждень, бо потім прокидаєшся пом'ятий, розбитий і з головним болем.

Дмитро, 25 років, Полтава

Друг працює у мюнхенському Центрі для дітей із синдромом Дауна. Його завдання - гратися й навчати малюків 5 годин на день. Туди їх приводять батьки, як у звичайний садок. Часто просять Андрія понаднормово попрацювати з дитиною. Вираховують до хвилини, скільки часу затрачено, оплачують усе до цента. Година роботи - близько 20 євро.

Микола

У Полтаві місцеві чиновники двічі урочисто відкривали один і той самий студентський сквер. Перший раз, коли встановили фонтан і лави. Другий - як висадили клумбу чорнобривців. Запам'яталося також урочисте відкриття дороги до приміського села, якою люди їздили вже понад півроку.

Інна

Знайомі прожили вісім років у злагоді, але дітей не мали. Врешті відкрили будинок сімейного типу, взяли десятьох сиріт. Торік Маринка завагітніла, народила здоровенького хлопчика. Від однієї дитини довелося відмовитися, бо за нашими законами не можна виховувати більш як десятьох.

Ольга ЛИТВИНЕНКО, 30 років, Хмільник на Вінниччині

Зараз ви читаєте новину «Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі