четвер, 16 грудня 2010 14:06

Якби одночасно скоротили президентський апарат чи закупівлю автомобілів, то можна було б ще говорити про сяку-таку доцільність

Вадим Карасьов

Іще за Хрущова сільські обкоми з міськими то розділяли, то об'єднували. Це така псевдореформаторська активність. Хіба ж вони хочуть реформ? Та ради Бога! Просто життя змушує. Треба щось робити так, аби нічого не робити.

Якби одночасно скоротили президентський апарат чи закупівлю автомобілів, то можна було б ще говорити про сяку-таку доцільність. А тут - чуже. Президент ріже Кабмін. Не своє - значить можна. Хоча, ніхто особливо від "перестановки" і не постраждав. Янукович ідеально все реорганізував із погляду збереження балансу між групами.

Нехай влада спочатку скаже, що таке адміністративна система. Вони думають, що це сукупність міністерств. Тому адміністративна реформа, в їхньому розумінні, - скоротити міністерства. Хоча насправді вона полягає у зміні адміністративної структури всієї країни, яка є корумпованою, неконтрольованою, неефективною. Замість держслужб кожна політична сила водить із собою цілу дружину призначенців, які ніколи не працювали в цій системі. Їх ставлять заступниками міністрів, головами департаментів. А вони ж водіями працювали! Ця система нашинкована ще й дітьми, братами, сватами політиків. Чиновник походить від слова "чин" - має спиратися на закони, норми, а не на вказівки або родинні зв'язки. Він має служити країні, тому й "службовець". А служить партії або власній кишені.

Політики можуть мінятися хоч щороку, але ядро державної служби має лишатися. І працювати, незалежно від того, хто при владі - праві чи ліві.

Зараз ви читаєте новину «Якби одночасно скоротили президентський апарат чи закупівлю автомобілів, то можна було б ще говорити про сяку-таку доцільність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі