четвер, 17 червня 2021 09:49

"Агресор міцно тримає українців у своїй ідентичності, не дає вирватися"

Прем'єр–міністр Денис Шмигаль доручив Фонду державного майна віддати в оренду приватному проєкту "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" відновлений за державний кошт будинок колишньої контори Лук'янівського єврейського кладовища. Це частина українського проєкту комплексної меморіалізації Бабиного Яру. У реставрацію вклали понад 30 мільйонів гривень. На цей рік виділили ще 60 мільйонів, але поки що кошти залишаються на державному рахунку. Приватний проєкт заснували російські бізнесмени 2015–го

У серпні 2015–го майже одночасно стартували два проєкти меморіалу Голокосту "Бабин Яр" – український державний і російський державний. Це частина гібридної війни РФ проти України. КРЕМЛІВСЬКИЙ ПРОЄКТ – ділянка інформаційного фронту.

  Йосиф ЗІСЕЛЬС, 74 роки, співпрезидент Асоціації єврейських громадських організацій та общин України
Йосиф ЗІСЕЛЬС, 74 роки, співпрезидент Асоціації єврейських громадських організацій та общин України

Москва багато років намагається довести світові, що Україна недолуга, не заслуговує на суб'єктність і державність. ІНТЕРЕС ПУТІНА – показати, що українці завжди були антисемітами, вбивцями євреїв.

Немає нічого важливішого за суверенітет. Усе, що стосується території, історії – це наша культурна пам'ять. Відколи з'явилася держава, повинна вибудовуватися державна політика пам'яті. Та Україна не поспішає. Тому нам увесь час пхають якісь інші історію та культуру. Користуються тим, що держава слабка. А чинна влада не має чіткої орієнтації на український вектор.

Російський вплив у нас відчувається всюди – в економіці, на війні, в державному управлінні. Агресор міцно тримає українців у своїй ідентичності, не дає ВИРВАТИСЯ.

Тільки НАРОД ЗМОЖЕ поставити крапку. Українці мають цікавитися своєю історією. Якщо 70–80 відсотків не сприйматимуть російського, зможемо позбутися цього впливу. Але нас значно менше.

Зараз ви читаєте новину «"Агресор міцно тримає українців у своїй ідентичності, не дає вирватися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі