середа, 18 вересня 2013 16:28

"Прошу вибачення за те, що поводився, як ідіот"

Автор: фото: youtube.com
  58-річний Річард Демерон з американського міста Клівленд замість двох років тюрми стоятиме по три години щодня з плакатом з вибаченнями навпроти тамтешнього поліцейського відділку
58-річний Річард Демерон з американського міста Клівленд замість двох років тюрми стоятиме по три години щодня з плакатом з вибаченнями навпроти тамтешнього поліцейського відділку

П'ять публічних покарань за порушення закону

1. Тиждень стоятиме під міським відділенням поліції 58-річний Річард Демерон із Клівленда в американському штаті ­Огайо. Окружний суд міста зобов'язав його тримати таб­личку з написом: "Я прошу вибачення в офіцерів поліції за те, що поводився, як ідіот, дзвонив і погрожував убити їх. Перепрошую й обіцяю, що такого більше не повториться". Стоятиме по 3 год. щодня – вранці та ввечері.

Чоловік протягом місяця п'яним телефонував до служби 911 з погрозами. Це набридло родичам, і вони "здали" Демерона поліції. Йому загрожувало до двох років тюрми.

2. 20 год. з табличками "Я – законченный идиот, разбил мяч Евро-2012" провели двоє чоловіків у Дніпропетровську 13 березня торік. Мусили стояти поряд із пошкодженим декоративним 2-метровим м'ячем. Він за три дні до того з'явився біля торговельного центру "Пасаж" у центрі міста. Наступного дня п'яні чоловіки побили м'яч ногами, він потріскався.

– Адміністрація "Пасажу" запропонувала: або ми йдемо до міліції, й там ви пишете заяву про нищення приватного майна, або стоїте з табличками добу. Чоловіки обрали друге, – згадує адміністратор закладу Христина.

Одягли темні окуляри й кашкети, відмовлялися спілкуватися з перехожими

Одягли темні окуляри й кашкети, відмовлялися спілкуватися з перехожими. ­Простояли до четвертої ранку, потім їх відпустили. Таблички забрали на пам'ять.

Наступного дня м'яч знову побили, тепер уже троє п'яних. Погодились компенсувати збитки.

3. Шість років мають носити табличку "Я – злодій" Денні та Елоїз Морелеси  із  американського ­міста Х'юстон у штаті Техас.

Сімейна пара вкрала $250 тис. із благодійного фонду, де працювала. Суддя Кевін Файн дав шість років ув'язнення, але згодом вирок змінив – родина має один місяць на рік проводити за ґратами, а в інший час – по 5 год. ходити з табличкою по найжвавішій вулиці міста. У вироку йдеться: щосуботи з таб­личками на грудях і спині повинен курсувати Деніел, а щонеділі – його дружина ­Елоїз. Якщо якийсь день пропустять, автоматично потрап­лять до в'язниці на 20 років. На будинку Морелесів ­також повісили табличку "Тут живуть злодії".

4. 28 жовтня 2009 року в російському місті Барнаул члени козацької дружини зловили 24-річного Арама Чермунбетова. Він украв дві лопати в одному з дачних будинків. Скрутили йому руки за спиною та провели садовим кооперативом із табличкою "Я – злодій". ­Потім прикували ланцюгом до металевої огорожі й дали три канчуки по спині.

5. Торік, 13 серпня, охоронці Центрального ринку Кишинева прив'язали до стовпа двірника 25-річного Олега Гутюма. На шию повісили "Я – злодій". На ринку крали речі, тому всіх працівників обшукувала охорона. У комірці, де двірник тримав мітли, виявили дві пари нових туфель. Олег сказав, що знайшов їх. Охоро­на не повірила. За Гутюма вступилися продавці, які за 15 хв публічної екзекуції викликали поліцію. Двірника звільнили з роботи.

Зараз ви читаєте новину «"Прошу вибачення за те, що поводився, як ідіот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі