субота, 06 серпня 2016 14:35
Олена Опанасенко
Олена Опанасенко
Олена Опанасенко

Жіноче щастя

Світлана у свої 60 з гаком помолодшала років на 15. Схудла, зафарбувала сивину. Знову шатенка, частіше усміхається. Одяг не такий пістрявий, як раніше, – проста кремова сукня за 40 євро. На весілля доньки Ірини до Одеси приїхала з Палермо. Доглядає там за хворим дідом. У подарунок разом із сватами купили молодятам квартиру.

Італійський бойфренд Світлани 58-річний Джованні не з'явився, хоча обіцяв. На перекурі дивимось фотоальбом, який вона дістає із сумочки. На тлі сицилійських пейзажів Світлана обіймає невисокого кремезного чоловіка з пишною шевелюрою. Пара катається на катері, гуляє набережною, смажить барбекю. Розпитуємо: чим він займається?

– Та, він дрібний мафіозі, – нітиться. – Мотався з Амстердама до Рима, привозив хлопцям койшо. А тепер забрали мого Джовасика, чекаю, коли випустять.

Кілька місяців тому Джованні напакував мікроавтобус наркотиками і рушив до Парижа. Заховав пакети в ковдри між підлогою і днищем машини.

– Він так не вперше їхав, ніколи на митниці питань не виникало, – розповідає далі. – А тут французи моду взяли – поросят запускають замість вівчарок. Ось ті паскуди й винюхали своїми рилами контрабанду. Джовасик подзвонив: "Аморе міо, мене арештували, привези до Франції доброї кави і мою люльку".

Світлана каже, що чекатиме Джованні, бо такого уважного чоловіка ніколи не зустрічала. В Україні прожила 30 років з алкоголіком. Лишила його, коли побив і ледь не зарубав її сокирою.

Наступного дня після Іриного весілля у місті завершується Одеський кінофестиваль. В українському конкурсі перемагає стрічка "Гніздо горлиці" – про наших заробітчанок в Італії. Розповідаю Світлані про долю героїні.

– От дурепа ця Дарина, – каже вона. – Таки повернулась у халупу карпатську? Якби мала 40 років і завагітніла від мого мафіозі – нізащо б не лишила його. Не розуміють у тих фільмах жіночого щастя.

Перед від'їздом до Палермо Світлана купує 20 упаковок ліків для нирок. Відправить їх у тюрму Джованні. Він має відсидіти п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Жіноче щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі