неділя, 25 серпня 2013 10:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Польське пиво

У суботу з друзями поїхали авто­мобілем на фестиваль циркового мистецтва у польський Люблін. Пере­ночували в хостелі, а назад удвох із Анею добиралися попутками.

250 кілометрів подолали за 8 годин. Нас підвозили шістьма різними автомобілями. Першим підібрав художник Якуб. Цілу ніч він не спав, тому їхав повільно.

– У мене в багажнику є картина, працював над нею три роки, – розповідає російською. – Це творіння всього мого життя. Зображені Ісус Христос і Божа Матір, везу на подарунок у рідний храм у село.

20 кілометрів нас підвозила мати Агнєшка з двома дітьми. Для цього вийшла з авто і пересадила сина на переднє крісло. Далі підібрав отець римо-католицької церкви. З ним спілкувалися сумішшю польської та української. Подарував мапу Польщі й пакет льодяників. Ще їхали з музикантами, сімейною парою. А до Перемишля, найближчого міста до українського кордону, довіз бізнесмен Яцек. Його прадід – із Волині, тому дуже зрадів знайомству.

У Франції й Німеччині добре беруть

– Автостоп у Польщі не дуже хороший, – на його думку. – От у Франції й Німеччині добре беруть. Я колись також так мандрував, тому завжди зупиняюся.

Яцек підвіз нас аж за місто, подарував спайку польського пива Warka і дав візитівку.

– Дівчата, напишіть мені, чи безпечно доїхали. А пиво рідним завезіть, самі покуштуйте.

Останні 100 кілометрів віз львів'янин Андрій. У Польщі затоварився зап­частинами до автомобілів – для перепродажу у Львові. Коли вже в'їжджали в місто, почав скаржитися:

– Бензин дорогий, треба було когось із грошима взяти, дорога б окупилася. Може, хоч пивцем пригостите, га?

Аня мовчки передала подароване пиво Андрієві.

Наступного дня я написала Яцеку, що ми щасливо доїхали додому, вислала фото з подорожі та запросила відвідати Львів. І подякувала за пиво.

Запевнила, що воно дуже смачне.

Зараз ви читаєте новину «Польське пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі