субота, 27 травня 2017 09:10
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Підвищення кваліфікації

– 200 євро за конференцію для мене – забагато. Український лікар у рай­лікарні стільки заробляє за два місяці, – каже Іван.

Працює урологом. Його запросили на медичну конференцію в польський Краків. Три дні європейські спеціалісти обговорюватимуть сучасні тенденції в урології. Організатори оплачують переїзд, проживання в готелі, харчування та екскурсії. Учасникам потрібно сплатити організаційний внесок – 200 євро.

– Колега із польського Жешува отримує 900 євро на місяць, – говорить Іван. – У нього такий же стаж, як у мене. Моя зарплата – у сім разів менша. Але я хочу підвищити свої навики і бути хорошим спеціалістом.

Івана не вперше запрошують на конференції за кордон. Він вільно спілкується англійською, непогано володіє польською і трохи німецькою. Їздив із місією Червоного Хреста країнами третього світу.

Знайомі радять йому звернутись до головного лікаря. Заклад має бути зацікавлений у підвищенні кваліфікації працівників, може заплатити внесок зі свого бюджету.

– Допомогли на роботі з поїздкою? – ­запитую в Івана.

– Аякже. Головний лікар подякував за інформацію. Сказав, що в лікарні справді зацікавлені в підвищенні кваліфікації персоналу. Поїхав він, його дружина і ще кілька родичів – від медсестри до травматолога. Хвалилися, що дуже сподобався п'ятизірковий готель та екскурсії.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення кваліфікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі