субота, 07 квітня 2012 16:00
Олег Снігур
Олег Снігур
Олег Снігур

Три дірки в дверях

- Доїхали добре, на митниці довго не стояли, бо ж у нас німецькі номери, - розповідає наш новий родич Дірк із Кельна. Сестра дружини вийшла за нього три роки тому, а це вперше приїхали до рідні в Україну. - Але вдома хтось заліз у наш літній будиночок. Винесли й аудіосистему, й телевізор, і посудомийну машину, і навіть посуд. Мікрохвильовку не чіпали, бо їй років зо 20.

Дірк злий на себе, бо не пам'ятає, чи замкнув будиночок. А якщо господар залишив помешкання відчиненим, то поліція крадіжку зафіксує, але страхова компанія і слухати не буде про компенсацію. Коли Дірк повернувся додому, на нього чекало розчарування.

- Двері були просто відчинені. Жодних слідів зламу. Там усе було старе, але працювало. А нове зараз коштує шалених грошей. Було б не так образливо, якби я не платив страхові внески, - скаржився телефоном.

Вас обікрали якісь ідіоти чи наркомани

Його крамниця городини після торішніх скандалів з огірками переживає не кращі часи. Після двох днів прицінювання в супермаркетах електроніки, Дірк вирішив створити видимість пограбування зі зламом. Вибив шибку у вікні, розкрутив замок у вхідних дверях. Консультував його друг, в якого торік пограбували квартиру. Порадив просвердлити в дверях три дірки. Мовляв, усі злодії так роблять. Повикидали все з шухляд, поперевертали в підвалі й нарешті заявили про пограбування в поліцію.

Поліцейський приїхав на третій день. Пояснив: оскільки крадіжка сталася щонайменше тиждень тому, по гарячих слідах нікого не візьмуть.

- Я навіть не буду заходити в будинок, бо бачу, що вас обікрали якісь ідіоти чи наркомани. Не розумію, навіщо було свердлити ці три дірки в дверях і розбивати вікно. Все одно замок виламали, а зайвий шум міг привернути увагу сусідів. Просто складіть список вкраденого й надішліть мені факсом.

Зараз ви читаєте новину «Три дірки в дверях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі