пʼятниця, 04 квітня 2014 11:48

Журналістам "НТВ" на три роки заборонили в'їзд в Україну

Журналістам "НТВ" на три роки заборонили в'їзд в Україну

Двом журналістам російського телеканалу "НТВ" заборонили в'їзд в Україну строком на три роки. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Росіяни їхали на таксі та, зупинившись неподалік кордону, почали здійснювати відеозапис облаштування держкордону.

Більше того, криками вони намагалися привернути до себе увагу місцевих жителів. Помітивши прикордонників, вони закрилися в автівці і лише після роз'яснення українського законодавства надали для перевірки свої документи.

Пасажири автівки виявилися громадянами Росії.

Як повідомили у ДПС, один з них перебував у стані алкогольного сп'яніння та почав грубо висловлюватися на адресу прикордонників і громадян України, при цьому вживаючи ненормативну лексику.

У ході подальшого з'ясування мети перебування в Україні у них виявили відеозаписи з декількох пунктів пропуску та ділянок державного кордону, після чого затримані зізналися, що є журналістами російського телеканалу "НТВ".

Їх притягнули до адміністративної відповідальності та заборонили в'їзд на територію України терміном на 3 роки.

Іншу групу російських журналістів не пропустили на Луганщині через пункт пропуску "Ізварине".

2 громадян Росії не змогли підтвердити мету своєї поїздки в Україну. Спочатку вони заявили, що слідують з туристичною метою до міст Луганськ, Харків та Одеса.

Далі вони почали запевняти, що по службовій необхідності перебували в м. Ростов-на-Дону і транзитом через Україну прямують до Бєлгорода.

Зі слів громадян, вони є журналістами газети "Коммерсантъ".

Проте одне з посвідчень було видане від ТОВ "Новое время", термін дії якого закінчився ще минулого року. Також росіяни мали при собі чистий бланк посвідчення про відрядження з печатками.

Раніше ДПС повідомляла, що в Донецькій області поблизу державного кордону прикордонники двічі затримували журналістів телеканалу "НТВ", які здійснювали несанкціоновану відеозйомку ділянки українського кордону та інженерного облаштування.

Зараз ви читаєте новину «Журналістам "НТВ" на три роки заборонили в'їзд в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі