вівторок, 13 березня 2007 09:49

Журналіста Бі-Бі-Сі викрали на очах в охорони єгипетського посольства

Британського журналіста Алана Джонстона викрали на очах у охоронців єгипетської дипмісії в секторі Газа, які викликали поліцію, але не стали втручатися в те, що відбувається, повідомили в прес-службі палестинського МВС.

Охоронці, що стали головними свідками події, дотримувалися службової інструкції, яка забороняє їм покидати територію представництва, пояснив майор поліції Рамзі Шахин.

Зі слів очевидців, викрадачів було четверо. Вони чекали Джонстона, що працює в британській телерадіомовній корпорації Бі-Бі-Сі, недалеко від його будинку в місті Газа. Загрожуючи зброєю, бойовики примусили журналіста сісти з ними автомашину і відвезли в невідомому напрямі.

Як повідомляють західні інформагентства, на місці події було знайдено візитну картку, яка дала змогу поліції оперативно встановити особу викраденого.

За наявними відомостями, Джонстона, який вважається останнім західним журналістом, що постійно живе і працює в Газі, раніше попереджали про викрадання, яке готується. З міркувань безпеки він на деякий час покинув палестинський анклав, але порівняно недавно повернувся назад.

Жодне з палестинських угрупувань поки не узяло на себе відповідальність за викрадання. Палестинська влада, включаючи міністра внутрішніх справ, високопоставленого представника руху ХАМАС Саїда Сіяма, засудили злочин і пообіцяли покарати винних, повідомляють РИА Новости


Зараз ви читаєте новину «Журналіста Бі-Бі-Сі викрали на очах в охорони єгипетського посольства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі