середа, 23 червня 2021 13:56

Зсув ґрунту на одеському пляжі: відпочивальники "прориваються" засмагати

Зсув ґрунту на одеському пляжі: відпочивальники "прориваються" засмагати
Рятувальники продовжать пошукові роботи на місці зсуву ґрунту в Лебедівці Одеської області. Поки що жертв немає. Фото: od.dsns.gov.ua

У Лебедівці на Одещині продовжують пошукову операцію на місці масштабного зсуву ґрунту.

Працюють в умовах підвищеної небезпеки, бо зберігається загроза повторного обвалу. Зранку зі схилу впав величезний шмат землі.

"10 людей особового складу і місцеві організували тут огороджування. Небезпечно працювати. Поруч біля нас продовжуються невеликі обвали", - каже начальник пожежного загону ГУНП в Одеській області Олександр Лісовий, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвал ґрунту на пляжі: які новини від рятувальників

Розкопати землю, що впала на пляж напередодні, вручну неможливо. Тому вирішили задіяти трактор. За його допомогою штучно обвалили шар ґрунту, що нависав над рятувальниками. Попри це під час пошуків були відчайдухи, які намагалися прорватися на пляж.

"Людей не втримаєш, ми вже закривали ці спуски і стрічками обмежували, то розривають. Вчора взагалі намети поставили під обривом, ходиш попереджуєш, вони не прибирають, сваряться: "Покажіть, де є заборона", - розповідає комендант курорту "Лебедівка" Олександр Доніч.

Поки що під завалом нікого не знайшли. Попередньо курортники, які живуть поруч на базах відпочинку, повернулися усі. Заяв про зникнення теж не було. Але в Лебедівці люди навіть сплять в наметах, тому нема впевненості, що під завалом нікого немає.

22 червня о 14:34 на березі моря біля села Лебедівка стався зсув ґрунту, поруч з базою відпочинку "Жемчужина". На місці події знайшли речі відпочивальників. До пошукових робіт залучені рятувальники, військовослужбовці та місцеві жителі. Причинами обвалу називають сильні дощі. Схили і самі потроху сповзають, а злива це прискорює.

Зараз ви читаєте новину «Зсув ґрунту на одеському пляжі: відпочивальники "прориваються" засмагати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі