пʼятниця, 14 квітня 2023 00:59

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ за допомогою "Стугни" знищили спостережні пункти ворога

ЗСУ за допомогою "Стугни" знищили спостережні пункти ворога
ЗСУ використовують "Стугни" для знищення росіян. Фото: УНІАН

Українські військові атакували зі "Стугни" спостережні пункти російських окупантів.

Це результат роботи 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, йдеться у повідомленні Сухопутних військ ЗС України.

"Військові в черговий раз вміло накривають ворожі спостережні пункти", – говориться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потопили "Москву" і не тільки": новинки, які почав випускати Укроборонпром під час війни

Український ПТРК "Стугна" має вкрай високі характеристики. Вони дозволяють знищувати будь-який танк противника, не говорячи вже про іншу бронетехніку. Користуватись цим ПТРК можливо у будь-який час доби. Так, приціл має електронно-оптичний перетворювач, а на більш сучасних версіях – тепловізор.

Сам комплекс доволі мобільний. Його пускова важить близько 40 кг, а ракета – 30 кг. Таким чином для його застосування та переміщення достатньо розрахунку з декількох осіб.

За останні кілька років Україна прогресувала у виробництві власного озброєння. Її аналогами цікавляться і в інших країнах світу.

Після 24 лютого захисники використовують для боротьби з російськими окупантами усі можливі види зброї. Зокрема, вагомий внесок у майбутню премогу вносять і вітзизняні зразки.

Заводи виготовляють нову зброю, а також модернізують вживану техніку. У рамках державного оборонного замовлення майже 60% сучасного українського озброєння створюють приватні підприємства.

На початку повномасштабного вторгнення Росії ЗСУ майже не мали в розпорядженні сучасних Himars, Javelin, NLAW, Bayraktar. Однак українські "Стугни", "Нептуни", "Вільхи", "Буревії" та інші добряче дали "по зубах" загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ за допомогою "Стугни" знищили спостережні пункти ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі