неділя, 20 вересня 2020 13:22

Зошити з московським собором продають у Рівному. В магазині кажуть: це – спадщина ЮНЕСКО
3

В одному з магазинів кантоварів Рівного продають зошити із зображенням московського собору. У магазині кажуть - це спадщина ЮНЕСКО
Фото: facebook.com/groups
В одному з магазинів кантоварів Рівного продають зошити із зображенням московського собору. У магазині кажуть - це спадщина ЮНЕСКО
В одному з магазинів кантоварів Рівного продають зошити із зображенням московського собору. У магазині кажуть - це спадщина ЮНЕСКО

В одному з магазинів Рівного покупець Оксана Базовська виявила зошит українського виробника, на палітурці якого зображено Собор Василя Блаженного з Красної площі в столиці Російської Федерації.

"Купувала дітям зошити в Кнопці і наткнулася на Червону площу. Майже 7 років війни. А ззаду українська абетка і напис, що в закладах освіти використання дозволяється. Тобто столиця загарбника має "лежати" на парті у кожного маленького українця? Це величезне питання до виробника", - написала жінка в одному з пабліків в Facebook і виклала фото зошита.

Додала, що в асортименті не було ніяких інших столиць світу, крім цього. Жінка пояснила: не могла не реагувати на таку картинку, бо вона викликає негативні асоціації.

"Наша родина також понесла втрати через війну на Сході. Я вважаю неприпустимим, щоб діти бачили російське на своїх зошитах, і підсвідомо звикали до цього. Росія – нам не товариш, а ворог!", – каже Оксана Базовська, передає "Суспільне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярам вручили грамоти з російською символікою

Після викликаного резонансу, наступного дня, на офіційній сторінці торгової марки, в магазині якої був зошит, розмістили відповідь на публікацію клієнтки. Адміністрація запевнила: храм Василя Блаженного – це не Красна площа та символом радянської влади ніколи не був, а радянської чи російської символіки на зошиті немає. Магазин визнає, що червоний колір в обрамленні зображення храму – це помилка дизайнера, бо викликає асоціацію з комунізмом.

"Цей храм – це пам'ятка архітектури, який у списку Всесвітньої історичної і культурної спадщини ЮНЕСКО ось вже 30 років. Він побудований далеко до створення радянської держави. Це православний храм, який частково використовується як музей", – розповів власник торгової марки "Кнопка" Андрій Трохимович.

Він додав, що його торгова марка має патріотичне бачення виховання дітей та ніколи не мала на меті популяризувати російську культуру.

Номер телефону київського виробника "Тетрада", який вказаний на звороті зошита, не працює. Інші номери, які є у вільному доступі – вимкнені.

В одному з книжкових магазинів Ужгорода продавали шкільні зошити із російською пропагандою. На обкладинках зображені імператори Російської імперії та герб країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Зошити з московським собором продають у Рівному. В магазині кажуть: це – спадщина ЮНЕСКО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі