вівторок, 06 березня 2007 11:17

Зниклих британських туристів у Ефіопії шукатиме спецназ

У пошуках викрадених в Ефіопії співробітників британського посольства і членів їхніх сімей беруть участь експерти і представники МЗС Великої Британії. В понеділок знайшли автомобілі, на яких пересувалися британці. На машинах - пробоїни від куль, але слідів крові немає. Всередині виявили багаж і мобільні телефони

Захоплений разом з британцями, а потім відпущений місцевий житель стверджує, що викрадачі були у військовій формі армії Еритреї.

- Вночі я почув шум і вийшов подивитися, в чому справа. Вони схопили мене і забрали. Там були ще британські туристи і декілька ефіопів. Ми довго йшли в темноті, пройшли кілометрів 30, а потім вони відпустили мене - зрозуміли, що я до них ніякого відношення не маю. Ну, а вони пішли і повели з собою і британців, і ефіопів, і їхніх провідників, - розповів очевидець.

Співробітники британського посольства у супроводі місцевих гідів відправилися в пустелю Афар на північному сході Ефіопії де знаходяться знамениті соляні озера. Їхні автомашини знайшли у містечку Хамеділла.

Увечері в неділю ефіопські військові знайшли провідників п"ятьох британців. Вони підтвердили повідомлення про те, що викрадачі були одягнені у військову форму армії Еритреї.

В понеділок деякі британські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела повідомили, що ще в неділю Велика Британія перекинула підрозділ спецназу в Джибуті для силового вирішення цього питання, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «Зниклих британських туристів у Ефіопії шукатиме спецназ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі