середа, 22 січня 2020 12:38

Знайшли з перерізаним горлом та посмішкою: подробиці вбивства військового

Знайшли з перерізаним горлом та посмішкою: подробиці вбивства військового
У Вінниці вбили бійця полку "Азов" 36-річного Максима Трикоза з позивним "Войдан". Фото: azov.org.ua

Бійця полку "Азов", якого вбили у Вінниці, звали Максим Трикоз. Мав позивний "Войдан", йому було 36 років.

Чоловіка знайшли з перерізаним горлом та посмішкою неподалік будинку, в якому проживав. Обличчя було сильно понівечене, а на "тілі не було живого місця", повідомляє 33kanal.

Трикоз жив у будинку, на 4-му поверсі, у власній квартирі один. Інколи до нього приходив у гості якийсь незнайомець. Біля під'їзду камер нема, тому загиблого чоловіка зафіксували ті, що на сусідній новобудові.

"На них видно, Трикоз іде сам у бік посадки. Скоріше за все, його чекали. Удари завдавались саме з метою миттєвої ліквідації, а не залякування чи травмування. Про це свідчить характер ушкоджень горла - 3 ножових удари та в ділянці серця 1 удар. Тіло жертви знайшли недалеко від вулиці Андрея Шептицького, в безлюдному місці, куди веде ґрунтова дорога. Поруч будується нова церква", - розповіли місцеві.

У пресслужбі "Азова" розповіли, що Трикоз вступив до полку 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство АТОвця під Києвом: що відомо про жертву та підозрюваного

"Як людина був харизматичним, культурним та високоінтелектуальним, спокійним, коректно вирішував конфліктні ситуації. Вільний час Максим проводив за читанням або заняттями спортом, а під час відпусток надавав перевагу культурному відпочинку та подорожам Україною", – зазначили в "Азові".

Керівник обласного осередку "Національного корпусу" Ігор Княжанський розповів, що Трикоз раніше жив у Санкт-Петербурзі, мав житло та працював у "Газпромі" програмістом. У вінницькій квартирі бував не так часто через зайнятість, подробиці його особистого життя невідомі.

"Щодо вбивства, то всі ми здивовані, бо Максим ворогів не мав. А засилати якусь групу з Росії для його ліквідації навряд чи змогли б, він не був настільки відомою та небезпечною фігурою. Хоча й цю версію не варто відкидати. У квартирі правоохоронці теж нічого не знайшли підозрілого. Тіло воїна поки що в морзі, де саме його ховатимуть, ще не вирішили", – розповів він.

Поки що поліцейським не вдалося вийти на слід злочинця.

Убивство сталося близько опівночі 13 січня. Загиблий не мав при собі жодних документів. Оперативники підтвердили: смерть була насильницька. Того ж дня встановили особу потерпілого. Ним виявився 36-річний громадянин Росії, який останні кілька років жив у цьому ж районі, у власній квартирі.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли з перерізаним горлом та посмішкою: подробиці вбивства військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі