Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2020 11:46

Змусили роздягнутися, принижували та били: поліцейські у відділку знущалися з неповнолітніх

Змусили роздягнутися, принижували та били: поліцейські у відділку знущалися з неповнолітніх
У Івано-Франківську поліцейські у відділку знущалися над неповнолітніми. Фото: facebook.com/clear.org.ua

У Івано-Франківську двоє поліцейських затримали неповнолітніх Максима Сукенника та його товариша. Хлопці, перебуваючи в компанії, билися між собою на вулиці Бельведерській. Поліцейські це розцінили як порушення громадського порядку і доставили хлопців у міський відділ.

Затримані намагалися пояснити, що не билися. А жартома сперечалися та імітували бійку. Натомість нарвалися на нецензурщину та погрози з боку поліцейських. Відповідний аудіозапис, який має батько одного із затриманих, Владислав Сукенник, опинився у розпорядженні "Галки".

Правоохоронці принижували юнаків, одному з яких 17 років, і погрожували фізичною розправою. Один із поліцейських вдарив його у груди. А товариша били по обличчю. Також вони змусили франківців роздягнутися до білизни, принижували за татуювання (питали, чи готові хлопці за них відповісти, і казали, що в майбутньому ті відповідатимуть за них "на зоні"). Питали, "під ким вони ходять". У юнаків взяли відбитки пальців, тату сфотографували. Хлопці відмовилися підписувати будь-які документи, які підготували поліцейські. Це неабияк розлютило одного з правоохоронців, що чути на аудіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо поліцейських жорстоко побили підозрюваного: показали фото

"Я тебе спущу на землю, ти сопля ти йо****, я таких, як ти, хаваю на сніданок, і зразу виси*** на***. Ти усьок, бл***? Щінок нах**. Ти підпишеш на**й бл**ь, ти таке підпишеш, шо о****ш на**й. Тут ше не такі підписували. Дивися, спортсмен нев*****я…Ше не такі підписували, бл**ь, дивися на***, спортсмен нев*****я на**й, я тебе як пере**у, ти ох***ш, тут ще не такі ригали", – каже перший поліцейський.

На коментар одного з хлопців, що з такою поліцією вони не почувають себе безпечно, пролунала відповідь фігуранта запису.

"…ви два пітуха, один одному дали в писок, посторонні на це дивляться. Як ти думаєш? Ви, діти-європейці, які рвалися в Європу… Рвали Майдани… Скажи мені, ти дикар ти йоб***** на***, де ти хочеш жити, ти су** бл***? Тобі жити десь в Верховинському районі, там де ведмеді ходять, ти дічь, бл***, ти ще розказуєш про тут безпеку? Ти щенок йоб****. Я через таких, як ти, життя не видів, посивів через вас уродів, таких як ви. Ти сопляк йоб****, щінок засцєтий" – чути на записі.

Інший поліцейський теж не добирав слів щодо хлопців, які спробували просити коректних ставлення і розмови.

"Чуєш бл*** не газуй, як йо**у, розсипешся, друг. Ти де попав? Стань рівно. Я тебе зараз нарівняю бігом. Закрий пи**ак і мовчи, як сказали… Ви шо, ох***и? Позбиралися, когути. Дол****би…Не драконь судьбу, як сказав, так стоїш", – каже другий фігурант аудіо.

Батька неповнолітнього Максима врешті повідомили про затримання сина. Коли той приїхав у відділок, чоловік ще не знав про те, як спілкувалися з юнаками. Однак зауважив, що поліцейський, котрий його зустрів, поводився зухвало та не хотів представлятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тримали місто в страху: місцевий житель розповів, як працювала Кагарлицька поліція

"Він не повідомив, хто проводив затримання, на підставі чого. Просто сказав, що "я не знаю їх". Як таке може бути, вони разом працюють в одному міськвідділі! Інші працівники це бачать, отже вони є співучасниками. Тобто це є стала практика певних працівників. Коли поліцейський каже, що "ще не такі ригали, у мене підписували ще не таке". Якщо рівні перед законом, то мають бути рівні всі", – зазначив чоловік.

Владислав Сукенник передав аудіозапис розмови у прокуратуру, інспекцію внутрішніх розслідувань поліції та керівнику прикарпатської поліції Володимиру Голубошу. Просить дати оцінку діям у міськвідділі. Чиї саме голоси на аудіо, чоловік досі не знає.

За цим фактом вже розпочато службове розслідування, повідомили у відділі комунікації обласної поліції. Матеріали службового розслідування буде передано до прокуратури Івано-Франківська.

25 травня затримали 2 працівників Кагарлицького відділу поліції на Київщині. Оперуповноваженого 29-річного Сергія Сулиму та начальника сектора кримінальної поліції 35-річного Миколу Кузіва підозрюють у побитті та зґвалтуванні 26-річної Нелі із села Стави вночі напередодні. Її викликали до поліції як свідка у справі про крадіжку з магазину. Обох підозрюваних арештували без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «Змусили роздягнутися, принижували та били: поліцейські у відділку знущалися з неповнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути