середа, 05 червня 2019 18:17

Злочини, що зіпсували репутацію новій поліції

Автор: Слово і Діло
  Добірка найгучніших злочинів Нової поліції, які збурили українців
Добірка найгучніших злочинів Нової поліції, які збурили українців

Від часу створення Нацполіція здобула великий кредит довіри від українців. Але не раз поліцейські змушували суспільство розчаровуватися у них.

Пропонуємо кілька найгучніших злочинів, у яких фігурантами виступають поліцейські.

Вбивство підлітка. 7 лютого 2016 року патрульний поліцейський Сергій Олійник під час переслідування BMW застрелив 17-річного пасажира цього авто Михайла Медведєва. Поліцейські запідозрили автомобіль і почали гонитву за ним. Аби зупинились випустили не менше 10 куль.

Поліцейського звинуватили за перевищення службових повноважень, замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя інших осіб, і умисне вбивство. Олійника не посадили. Вернувся на роботу в квітні 2017 року.

Перестрілка в Княжичах. 4 грудня 2016 року у селі Княжичі під Києвом під час нічної перестрілки між різними підрозділами МВС України загинули п'ятеро поліцейських. Два працівники поліції державної охорони - 24-річний Сергій Орлов, 25-річний Євген Куртєв, оперативники 25-річний Юліан Рудько і 27-річний Олександр Маніца та 31-річний Віталій Валецький — начальник столичного відділу управління корпусу оперативно-раптової дії.

За версією МВС – група розвідників ховалася в одному з будинків. Чекала, доки грабіжники приїдуть грабувати один із помешкань. Але в одному з будинків несподівано спрацювала сигналізація. Туди приїхав наряд поліції охорони. Вони затримали тих розвідників. Але раптом визволяти "своїх" із засідки з іншого будинку приїхав спецпідрозділ "КОРД". Розслідування досі не закінчили. Після кривавої стрілянини вісьмох поліцейських звільнили. 12 – отримали дисциплінарні стягнення.

Автор: Слово і Діло
  Добірка найгучніших злочинів Нової поліції, які збурили українців
Добірка найгучніших злочинів Нової поліції, які збурили українців

Зловмисників у Княжичах затримали. Суд обрав 6 членам злочинної групи запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Ще двоє, які співпрацюють зі слідством, під домашнім арештом. Керівникам операції у Княжичах будуть інкримінувати статтю "Умисне вбивство"

Вбивство у Кривому Озері. 24 серпня 2016 року в селищі Криве Озеро Миколаївської області травматичним пістолетом поліцейський Денис Ляхвацький застрелив 32-річного таксиста Олександра Цукермана, коли приїхали з опергрупою на виклик його дружини. Цукерман влаштував п'яний дебош. Його спочатку хотіли втихомирит гумовим кийком. Потім вистрелили у нього.

Заради справедливого розслідування жителі Кривого Озера штурмували місцевий відділ поліції. Підозрюваних у вбивстві таксиста під час проведення слідчого експерименту натовп намагався вчинити самосуд.

Побили чоловіка у метро. Торік 8 липня на станції "Контрактова площа" 23-річний поліцейський побив перехожого. 62-річного чоловіка спочатку бив кулаками. Потім гумовим кийком по голові, тілу та ногах. Не припиняв його бити, навіть коли травмований чоловік впав додолу та не рухався. Розслідувати конфлікт почали лише після після публікацій у пресі. Поліцейському повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поліцейських можуть виправдати" - хто відповість за смерть 5-річного хлопчика

Поліцейські 42-річний Володимир Петровець і 31-річний Іван Приходько смертельно поранили 5-річного Кирила Тлявова, коли стріляли по бляшанках. Це сталося 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині.

Дитину доставили до реанімаційного відділення місцевої лікарні. Діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, внутрішньомозкову гематому та перелом скроневої кістки. 3 червня Кирило помер.

4 червня за цією справою відбулося засідання Голосіївського суду Києва. Івана Приходька взяли під варту на 2 місяці без права на заставу. Прокуратура наголошувала на можливій втечі, тиску на свідків, знищенні речових доказів. Іншому підозрюваному Володимиру Петровцю дали 60 діб арешту. Є ризик, що він переховуватиметься від слідства.

Понад 20 мітингів у містах України пройшло 4 червня. Активісти під місцевими управліннями поліції продовжили вимагати покарання винним у вбивстві та тих, хто прикриває їх.

Зараз ви читаєте новину «Злочини, що зіпсували репутацію новій поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі