середа, 12 грудня 2012 16:10

"Злочинці отримують від держави більше, ніж їхні жертви", - правозахисник

"Злочинці отримують від держави більше, ніж їхні жертви", - правозахисник
В нормальних країнах, потерпілим виплачують компенсацію, упевнений Багыров. Фото: mair.in.ua

Голова міжнародної правозахисної організації "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Едуард Багіров вважає, що в Україні зовсім не приділяється увага потерпілим від рук злочинців. Навіть після рішення суду їм не виплачують компенсації за завдану моральну та матеріальну шкоду.

"В нас немає відповідних законів, аби це регулювали. В нормальних країнах, потерпілим виплачують компенсацію. Це робить винуватець, або держава. В нас в бюджеті на це не передбачено коштів, натомість щорічно виділяється близько двох мільярдів гривень на утримання в'язнів", - вважає правозахисник.

Також він пригадав випадок із стріляниною в "Каравані".

"Батьки загиблих охоронців зараз погано ідуть на контакт, тому точно не можу сказати скільки вони отримали компенсації від адміністрації "Каравану". Скільки б вони їм не дали грошей, потрібно розуміти, що це одноразова акція і ніхто тепер їм більше не допоможе. Натомість, на завтра всім родичам загиблих назначена зустріч в Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю. Не виключено, що їх будуть допитувати, стосовно вибивання грошей охоронцями в торговому центрі", - вважає Багіров.

Зараз ви читаєте новину «"Злочинці отримують від держави більше, ніж їхні жертви", - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі