неділя, 24 січня 2021 11:54

Життя генерала оцінили в $50 тис.: слідчі розповіли про підготовку вбивства "правої руки" Баканова

Життя генерала оцінили в $50 тис.: слідчі розповіли про підготовку вбивства "правої руки" Баканова
Полковник СБУ планував убивство генерала. Фото: Цензор.НЕТ

Замовне вбивство начальника головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова планувалося за змови кількох осіб.

Організатор підшукав виконавця і запропонував за виконання злочину $50 тис. Його затрмали під час передачі частини коштів. Про це під час брифінгу повідомили представники СБУ і ГПУ.

"Вирішується питання про обрання запобіжного заходу до затриманої особи. Збір данних відбувався протягом тривалого часу. На етапі досудового розслідування СБУ встановила, що мала місце змова кількох осіб. Ними був розроблений чіткий план. Організатор підшукав виконавця і запропонував за виконання вказаного злочину 50 тис доларів. СБУ затримала одного з організаторів під час передачі частини коштів", – повідомив начальник слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися подробиці спроби затримання колишнього першого заступника голови СБУ

Він заявив, що поширена у ЗМІ інформація про одного із затриманих, який під час спецоперації втік із місця, не відповідає дійсності.

"Не відповідність дійсності будь які розмови про те, що нібито хтось втік в наручниках з місця затримання даної особи. Очевидно, що різні сили намагаються використати цю ситуацію на свою користь, створити фейкову мильну бульбашку", - сказав він.

Дії затриманого підозрюваного полковника "Альфи" Юрія Расюка кваліфіковано як посягання на життя правоохоронного органу, додав в.о. начальника відділу Офісу Генерального прокурора Андрій Лисокобилка.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує до 15 років в'язниці або довічне ув'язнення.

22 січня у Києві затримали угруповання співробітників СБУ, причетних до планування замовного вбивства. Вони планували вбивство начальника внутрішньої безпеки СБУ, генерала Андрія Наумова. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов. І за його інформацією це Андрій Расюк та Дмитро Нескромний. Останній, начебто, після затримання втік прямо в наручниках. Тому його оголосили в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Життя генерала оцінили в $50 тис.: слідчі розповіли про підготовку вбивства "правої руки" Баканова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі