середа, 02 листопада 2022 14:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Жителям Енергодара подали тепло ‒ попри постійні російські обстріли Запорізької АЕС

Сьогодні, 2 листопада, український персонал Запорізької АЕС відновив теплопостачання в Енергодарі.

У житлових будинках міста також з'явилася гаряча вода. Це стало можливим після переведення двох блоків станції у стан гарячого зупину, повідомляє Енергоатом.

На цей час температура води становить +51℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запорізькій АЕС екологічна катастрофа: подробиці

"Цього недостатньо для забезпечення Енергодара теплопостачанням та гарячою водою в повному обсязі. Однак навіть така температура дає можливість уберегти комунальні мережі міста від пошкодження у разі настання холодів", ‒ йдеться у повідомленні.

Ще з травня тепло- та водопостачання енергодарців забезпечує Запорізька АЕС, а не ТЕС, яку через терористичні дії російських загарбників довелося зупинити.

Через постійні обстріли Запорізької АЕС російськими військами та руйнування енергетичної інфраструктури 11 вересня станцію повністю зупинили.

У тимчасово захопленому Енергодарі лінія електропостачання четвертого енергоблока Запорізької атомної електростанції зупинилася через детонацію міни. Вибух стався ввечері 30 жовтня за межами периметральної огорожі ЗАЕС, заявив гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

Російські окупанти намагаються примусити персонал захопленої Запорізької атомної електростанції підписати контракти з фейковим підприємством, яким керує Росатом. Росіяни вдаються до тиску й маніпуляцій, заявляючи, що тисяча працівників станції вже підписали контракти. Проте ця брехня не спрацьовує.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Енергодара подали тепло ‒ попри постійні російські обстріли Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі