четвер, 28 травня 2020 18:10

Зґвалтування в Кагарлику: адвокат дав важливі поради

Зґвалтування в Кагарлику: адвокат дав важливі поради
Працівників Кагарлицького відділу поліції Миколу Кузіва та Сергія Сулиму підозрюють у зґвалтуванні, тортурах і побитті. Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Експоліцейські Сергій Сулима та Микола Кузів, яких підозрюють у зґвалтуванні 26-річної жінки в Кагарлику, своєї провини не визнають. Сулима сказав про це особисто під час обрання запобіжного заходу. Позицію Кузіва передав його адвокат.

Це люди, які не мають критичного мислення до себе. Переймають методи роботи в тих, з ким борються. Живуть за принципом "я правий, бо мені дали ксиву і зброю". Додає нахабства в дії таких працівників і відсутність будь-якого контролю з боку начальства, вважає адвокат Сергій Старенький.

"Це був вихідний і їм було байдуже. Знали, що можуть творити, що завгодно. Насправді, таке в голові не вкладається. Окрім припущення, що це наслідок відсутності контролю з боку керівництва, є й інша сторона. Відсутність фахового психофізичного тестування особового складу. Таке проводиться перед прийомом на роботу і фактично може залишатися єдиним фаховим оглядом у наступні роки. А за 3-4 роки роботи в поліції психоемоційний стан людини може змінюватися кардинально", - сказав кореспондентові Gazeta.ua Сергій Старенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтування в Кагарлику: чи буде масова переатестація поліцейських

Наголошує, що усі кого викликають в поліцію, повинні пам'ятати: друзів там немає.

"Ви повинні пам'ятати єдину річ: в поліції у вас друзів немає, навіть якщо ви потерпіла сторона. А будь-які слова можуть бути використані проти вас чи ваших інтересів. Тому ви повинні іти в поліцію лише з адвокатом і лише на підставі офіційної повістки, яку вам вручили належним чином. Щоб були сліди, що ви там були. Всі інші схеми, за якими вас запрошують як свідків, як правило, працюють проти вас і ваших інтересів", - наголосив адвокат.

Додав, що людина може відмовитися свідчити у будь-якій справі і при будь-якому статусі і не нести за це кримінальної відповідальності.

Оперативник та керівник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у Київській області катували та зґвалтували 26-річну жінку. Попередні дані розслідування свідчать про те, що оперуповноважений у ніч проти 24 травня викликав до відділення поліції м. Кагарлик жінку як свідка - надівав протигаз, застосовував кайданки та стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтування в Кагарлику: адвокат дав важливі поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі