неділя, 24 січня 2021 11:04

Жертв могло бути більше: нові подробиці розстрілу школяра на гірці

У справі про розстріл 11-річного хлопчика в Тернополі, який катався на санчатах, з'явилися нові подробиці.

З'ясувалося, що Максим Капустяник, якому дісталося 40 дробинок, закрив собою на 1,5 року молодшу сестру, і врятував її. Картеч заряду вцілила у ще одного хлопчика. Йому в обласній дитячій лікарні вже видалили дробину. Правоохоронці припускають — стріляли з найближчого будинку. Дробовика знайшли за 20 м від стадіону, в одній із квартир під час обшуків, повідомляє "Сьогодні".

У Максима була повністю обпалена куртка на спині, а у тілі майже пів сотні дробинок від заряду. В обласній дитячій лікарні обробили рани, витягли 4 дробинки й терміново перевезли до столиці в Охматдит.

Автор: segodnya.ua
  Тернополянин 11-річний   Максим Капустяник, якого розстріляли на гірці,   закрив собою  молодшу сестру.   Картеч заряду вцілила у ще одного хлопчика
Тернополянин 11-річний Максим Капустяник, якого розстріляли на гірці, закрив собою молодшу сестру. Картеч заряду вцілила у ще одного хлопчика

"Стан середньостабільний. А далі все будемо бачити. Все буде добре", – каже батько потерпілого Ярослав Капустяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-річний брат із гвинтівки поцілив в око старшій сестрі

У мікрорайоні, де сталася стрілянина, люди налякані. Бояться дітей випускати гуляти, бо власник рушниці, з якої, ймовірно, і стріляли, зараз удома. Сусіди розповідають — чоловік нещодавно купив це помешкання. Мовчазний і не конфліктний. Бояться, що він уникне покарання. Він не вперше виходить на "полювання" з рушницею.

"Це було наприкінці грудня. Я дивлюся — вибігає мужчина. В спортивних штанах у футболці. І дивлюся – тримає біля себе ствол. Він його піднімає і на мене. В мене тоді не було ні страху, навіть не було про що думати. Коли вже хтось ще вийшов, то він щось клацнув і її відставив", – розповідає місцева жителька Катерина.

Жінка зізнається, боялася звертатися в поліцію, аби чоловік їй не помстився. Нині біля квартири ймовірного стрільця чергують поліцейські. Власник рушниці у стрільбі по дітях не зізнається.

Результати експертизи будуть готові уже завтра, 25 січня. Слідчі не не виключають, що кримінальне провадження із хуліганства перекваліфікують на іншу статтю.

Подія сталася 21 січня поблизу 26-ої школи в Тернополі. До лікарні з опіками потрапив житель обласного центру. Травми хлопчик отримав під час катання на санках. Медики діагностували в пацієнта численні поранення по всьому тілу, імовірно, спричинені вогнепальною зброєю. Під час операції з ран дитини медики вилучили понад 30 сторонніх тіл, схожих на дробини, які травмували і внутрішні органи. Пацієнт потребує ще одного хірургічного втручання, його доправили до столичної лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Жертв могло бути більше: нові подробиці розстрілу школяра на гірці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі