четвер, 03 листопада 2022 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зерновий коридор" працює ‒ скільки збіжжя відправили з України

"Зерновий коридор" працює ‒ скільки збіжжя відправили з України
Роботу "зернового коридору" продовжили. Фото: скріншот

Робота "зернового коридору" в Чорному морі триває. Збіжжя в Україні продовжують відвантажувати.

Про це в інтерв'ю виданню Habertürk повідомив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

Він розповів, як вдалося досягти домовленостей про відновлення "зернового коридору".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився з Ердоґаном

"Ми провели розмову з паном Шойгу. Говорили про те, що робити, щоб не допустити зростання цін на продукти харчування, про політичну стабільність. Вони також висловили стурбованість, тоді ми знову розмовляли з нашими українськими колегами, вони дали певні запевнення. Ми передали це панові Шойгу", ‒ розповів Акар.

В українському Міністерстві інфраструктури підтвердили, що "зернова ініціатива" працює. Уже 10 млн т української агропродукції відправлено до 43 країн світу.

"3 листопада з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вийшло сім суден з 290 тис. т української агропродукції у країни Азії та Європи. Серед них ESENTEPE з 29 тис. т насіння соняшника в Оман та KEY KNIGHT з 67 тис. т кукурудзи для Китаю", ‒ йдеться в повідомленні Міністерства.

Країна-агресорка Російська Федерація 29 жовтня заявила, що "призупиняє участь у реалізації зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

2 листопада президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив про "відновлення участі" в зерновій угоді.

Відновлення участі РФ у зерновій угоді – це вагома перемога України на ґрунті дипломатії. Україна і весь світ наочно продемонстрували РФ, що її шантаж ні до чого не призводить. Свою роль відіграла і принципова позиція світової спільноти, зокрема, ООН і Туреччини, повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 2 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Зерновий коридор" працює ‒ скільки збіжжя відправили з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі