неділя, 18 грудня 2022 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський повідомив, чи буде евакуація з Києва

Зеленський повідомив, чи буде евакуація з Києва
Говорячи про евакуацію столиці, президент Володимир Зеленський сказав, що українці самі можуть вирішувати, чи покидати їм місто. Фото: скріншот з відео

Російський диктатор Володимир Путін наслідує Адольфа Гітлера, який знищував інфраструктуру міст під час Другої світової війни.

Така тактика передбачає знищення міст, після чого заходять військові. Про це в інтерв'ю французьким телеканалам TF1 і LCI заявив президент України Володимир Зеленський.

"Тактика президента Путіна така ж брудна, як і тактика Гітлера, вона нам абсолютно зрозуміла і тому ми готові відстояти. Світ один раз вже пережив таку хвилю агресії, я думаю, і другий раз переживе", – зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація з теплом у Києві: Кличко відповів

Глава держави також відповів, чи буде евакуація з Києва.

Говорячи про евакуацію столиці, Зеленський сказав, що українці самі можуть вирішувати, чи покидати їм місто.

"Ми будемо триматись, у нас рабства немає. У нас демократичне суспільство. Коли люди хочуть поїхати, вони можуть собі це дозволити і це нормально. Кожна людина захищає державу, захищає себе. Родина це також частина держави. Бувають різні приклади. Іноді людям потрібно поїхати. Держава повинна дати коридори і можливості для евакуації", – вважає Зеленський.

Російські війська спочатку планували дійти до Києва за 18 годин.

Намічений план окупанти не змогли виконати. Росіянам оголосили про вторгнення в Україну всього за кілька годин до його початку. Про це повідомляє у своєму розслідуванні видання The New York Times.

За даними видання, російським військовим оголосили про вторгнення в Україну за кілька годин до його початку. Їм дали простий наказ – йти за машиною і дійти до Києва за 18 годин.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський повідомив, чи буде евакуація з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі