неділя, 29 вересня 2019 21:18

Зеленський приїхав до Бабиного Яру приватно. На офіційній частині не був

Зеленський приїхав до Бабиного Яру приватно. На офіційній частині не був
Зеленський пропустив офіційні заходи у Бабиному Яру. Фото: пресслужба президента

Президент України Володимир Зеленський з невідомих причин пропустив офіційні заходи із вшанування жертв трагедії Бабиного Яру в Києві.

Згодом приїхав з охороною до меморіалу в приватному порядку. Був у чорних окулярах. Поклав до меморіалу червоні троянди, повідомляє ТСН.

Раніше пресслужба глави держави оприлюднила звернення президента до українців у зв'язку з 78-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

Зеленський підкреслив, що такі сторінки історії слід пам'ятати, щоб не допустити помилок у майбутньому. Також він вважає, що українці завжди будуть єдиними у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш пам'яті трагедії у Бабиному Яру зібрав українців з усієї країни

29 та 30 вересня 1941 року в київському Бабиному Яру були розстріляні десятки тисяч євреїв, включаючи маленьких дітей. Також у Бабиному Яру розстрілювали учасників українського підпілля.

Злочини нацистів вже після війни розслідував Народний комісаріат внутрішніх справ СРСР (НКВС). Слідчі допитували небагатьох свідків, які вижили в Бабиному Яру, з'ясовуючи подробиці розстрілів і намагаючись дізнатися імена виконавців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський приїхав до Бабиного Яру приватно. На офіційній частині не був». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі