пʼятниця, 23 грудня 2022 16:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський допустив нові поїздки за кордон, але є умова

Зеленський допустив нові поїздки за кордон, але є умова
Як орієнтир для послів України в інших країнах президент Володимир Зеленський навів свій недавній візит до США, який він назвав дуже результативним . Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський готовий здійснювати нові візити за кордон.

Але це буде за умови, якщо вони матимуть стратегічне значення для перемоги України, подібно до нещодавнього візиту в США. Про це це глава держави заявив на Конференції послів України, передає "РБК-Україна".

Президент наголосив, що зараз він не має можливості й часу здійснювати закордонні візити так, як це робив раніше, і доводиться вдаватися до інших форматів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО, ЄС і трибунал над Росією: Зеленський назвав вісім завдань на наступний рік

"Але якщо якийсь візит потенційно може мати таке ж важливе стратегічне наповнення, як мій візит зараз у США, якщо від результатів візиту прямо залежатимуть наші Збройні сили, всі наші Сили оборони, якщо той чи інший наш партнер готовий брати на себе лідерство у реалізації української "Формули миру", якщо можуть бути визначені кроки для прискорення нашої перемоги – то як виняток із загальної практики воєнного часу можуть бути мої переговори на особистому рівні", – сказав Зеленський.

Як орієнтир для послів України в інших країнах президент навів свій недавній візит до США, який він назвав дуже результативним – зокрема через рішення про надання Україні систем ППО, виділення допомоги Конгресом та інших стратегічних домовленостей зі США.

21 грудня президент Володимир Зеленський прибув до Сполучених Штатів Америки, а держсекретар країни Ентоні Блінкен оголосив про надання нового пакета безпекової допомоги Україні на майже $1,85 млрд, який вперше міститиме зенітні ракетні комплекси Patriot.

За даними CNN, що США вже найближчим часом розпочнуть навчання українських військових управлінню Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський допустив нові поїздки за кордон, але є умова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі