пʼятниця, 30 жовтня 2020 19:12

Затримали водія, який розчавив людей на майдані Незалежності

Затримали водія, який розчавив людей на майдані Незалежності
На Майдані Незалежності в Києві водій авто Land Rover 66-річний Юрій Назаренко збив на смерть 2 людей. Ще четверо - отримали травми. Фото: facebook.com/zacarnyj

Поліцейські затримали водія джипа Land Rover, який на майдані Незалежності в Києві збив на смерть двох пішоходів і скалічив ще чотирьох.

Сам водій після затримання дав свідчення, що він втратив свідомість і втратив контроль над управлінням автомобілем, розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"У нього відбираються проби крові і сечі для перевірки факту чи не перебував він під дією наркотичних або лікарських препаратів. Тест Драгер на місці трагедії не показав наявність алкоголю в крові. Але більш точні результати дасть аналіз крові і сечі", - розповів Геращенко.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Водієві може загрожувати до 10 років в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія на майдані Незалежності: що відомо про водія

"Далі суд буде визначати міру відповідальності за те, що він допустив загибель двох ні в чому не винних пішоходів і поранив ще чотирьох. Якщо дійсно цей водій раніше переніс операцію і погано себе почував - ніхто не заважав йому їздити на громадському транспорті, на таксі або користуватися послугами водія. А так через нього дві сім'ї сьогодні втратили назавжди рідних і близьких. А четверо ще здорових вранці людей змушені лікуватися", - додав Геращенко.

Довідково: те, що водієві стало погано за кермом, - не є пом'якшуючою обставиною. Пункт 2.9, підпункт "д" Правил дорожнього руху України вказують: забороняється керувати транспортним засобом у хворобливому стані, у стані стомлення, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції і увагу.

Аварія на майдані Незалежності в Києві сталася 30 жовтня близько 16:00. Свідки стверджують, що винуватець був у стані алкогольного сп'яніння. Однак поліцейські кажуть – був тверезий.

Зараз ви читаєте новину «Затримали водія, який розчавив людей на майдані Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі