понеділок, 15 квітня 2019 17:13

Затримали вбивць столичного ювеліра: подробиці

Затримали вбивць столичного ювеліра: подробиці
Поліцейські розкрили вбивство столичного ювеліра 59-річного Сергія Кисельова. А також попередили замах на убивство його родичів. Фото - UAportal

Поліцейські розкрили вбивство столичного ювеліра 59-річного Сергія Кисельова. А також попередили замах на убивство його родичів.

Затримали трьох зловмисників дорогою до кладовища, де родичі вбитого мали зібратися, аби вшанувати його пам'ять. У авто фігурантів виявили гранату, а під час обшуків у їх помешканнях вилучили зброю і боєприпаси. Про це під час брифінгу повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Під час досудового розслідування поліцейські розглянули та відпрацювали кілька версій вбивства киянина. Проте зупинилися на основній, яка могла бути пов'язана з його професійною діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство ювеліра в Києві: несподіваний поворот

"Чоловік займався ювелірним бізнесом, що приносив високий дохід. Про це знав його знайомий, який вирішив заволодіти заощадженнями, позбувшись підприємця. Цей чоловік – колишній компаньйон потерпілого, який провів у в'язниці 11 років за вчинення розбійного нападу. Для реалізації злочинного плану він залучив двох спільників, серед яких чітко розподілив ролі", - сказав Крищенко.

Зловмисники почали вести спостереження за киянином, вивчати його робочий графік, маршрути пересування, контакти тощо. У двір будинку, де проживав ювелір, зловмисники приїхали заздалегідь. За кілька хвилин чоловік привіз доньку і повів її додому, а коли він повернувся і сів за кермо, до нього в машину на заднє сидіння підсів головний фігурант та вистрелив йому із пістолета у голову. Після вчинення злочину чоловік залишив іномарку потерпілого та втік.

Під час обстеження прилеглої території поліцейські виявили неподалік камери відеонагляду. Після вивчення записів встановили особи зловмисників та автівку, на якій вони пересувалися. При цьому правоохоронцям стало відомо про те, що трійця готувалася до вчинення ще одного злочину.

"В ході документування ми отримали оперативну інформацію про те, що спільники обговорювали план вчинення злочину щодо родичів та знайомих загиблого. Зловмисники планували застосувати бойову гранату, кинувши її в людей, які мали зібратися біля могили вбитого на 40-й день з його смерті. Для цього вони вивчили маршрут пересування дружини потерпілого та його родичів, розшукали могилу ювеліра, а також визначили конкретне місце, з якого "зручно" застосувати гранату", - додав Андрій Крищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застрелили голову фермерського господарства

У день, коли мав відбутися замах, на шляху до села Ходосівка Києво-Святошинського району оперативники зупинили автівку з іноземною реєстрацією, у якій було троє чоловіків. Вони обґрунтовано підозрюються у вбивстві ювеліра. У салоні поліцейські виявили та вилучили гранату Ф-1 із запалом.

"У ході обшуків в автомобілях та за місцем проживання фігурантів вилучили пістолети Макарова, понад тисячу набоїв різного калібру, ручні гранати Ф-1 та РГД-5, документи з ознаками підробки, балаклави, рації, печатки", - сказав Андрій Крищенко.

Затримані – 49-річний раніше судимий мешканець Київської області, якому допомагали 49-річний уродженець Кіровоградської області та 43-річний мешканець столиці. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу. За скоєне їх можуть ув'язнити на 15 років або довічно.

5 березня близько 11:00 на столичній вул. Флоренції застрелили у власному авто 59-річного Сергія Кисельова. Він — власник ювелірного заводу "ЮВК-Агат". Ім'я Кисельова фігурувало у справі "діамантових прокурорів", де він був свідком.

Зараз ви читаєте новину «Затримали вбивць столичного ювеліра: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі