субота, 12 березня 2022 15:33

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Затримали рабина, який незаконно зробив Абрамовичу громадянство Португалії

Затримали рабина, який незаконно зробив Абрамовичу громадянство Португалії
Абрамович незаконно став громадянином Португалії. Фото: rbc

Російський мільярдер Роман Абрамович міг незаконно отримати португальське громадянство.

За підозрою в участі в можливій схемі затримали рабина міста Порту Даніеля Литвака, повідомляє Reuters.

Абрамович отримав португальський паспорт у квітні 2021 року. Родоводи претендентів перевіряються експертами в єврейських центрах в Лісабоні або Порту. За процес щодо російського олігарха відповідала громада в Порту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готують "ХНР" на Херсонщині - депутат

Правоохоронці затримали Литвака за підозрою в тому, що він без достатніх підстав видав Абрамовичу документ, які дозволив отримати португальське громадянство.

Рабин Литвак займався відділом, який схвалює надання португальського громадянства відповідно до закону про натуралізацію нащадків сефардських євреїв.

В будинку і офісі Литвака вже провели обшуки. Йому можуть пред'явити обвинувачення у відмиванні грошей, корупції та фальсифікації документів. За даними португальських ЗМІ, рабин якраз перед затриманням намагався виїхати до Ізраїлю.

Російських олігарх Роман Абрамович потрапив під санкції Великої Британії після нападу Росії на Україну. Ще семеро поплічників Путіна отримали заслужене покарання. Одним із підсанкційних бізнесменів виявився власник "Челсі" Абрамович. Продаж клубу наразі неможливий, решта активів, які росіянин не встиг переписати на підставних осіб, також заморожена. До обмежень включені транспортні санкції.

Зараз ви читаєте новину «Затримали рабина, який незаконно зробив Абрамовичу громадянство Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі