середа, 04 серпня 2021 13:12

Заступника Шишова не пустили в Україну - заборонили в'їзд

Заступника загиблого голови Білоруського дому в Україні 26-річного Віталія Шишова не пустили в Україну. Родіону Батуліну заборонили в'їзд на три роки.

Сталося це вранці 4 серпня на прикордонному пункті "Устилуг". Прикордонники не повідомили причину заборони. Посилаються на "секретність" СБУ, пишуть в Telegram-каналі БДУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лукашенко - вбивця власного народу". ЄС і США відреагували на смерть Шишова

У Євросоюзі Батулін вирішував питання з документами. Виїхав туди 14 липня 2021 року. Однак після звістки про смерть Шишова одразу першим автобусом вирішив повернутися до Києва.

Автор: t.me/beldomua
  Родіону Батуліну заборонили в'їзд в Україну на три роки, однак причину такого рішення не назвали
Родіону Батуліну заборонили в'їзд в Україну на три роки, однак причину такого рішення не назвали

На кордоні йому повідомили про те, що з моменту виїзду він є нев'їзним.

"Усе більше питань, кому так невгодна діяльність Білоруського дому в Україні?" - пишуть в організації.

3 серпня о 7:40 в лісовому масиві у Святошинському районі Києва знайшли повішаним білоруського активіста Віталія Шишова.

Зник напередодні. О 8:58 вийшов зі свого дому по вул. Бударіна на пробіжку, це зафільмувала камера спостереження. Потім перестав відповідати на дзвінки й більше живим його ніхто не бачив. Його дівчина Божена Жолудь разом із друзями шукали Віталія самостійно. Кілька разів пройшли місцину за маршрутом його пробіжки, але марно. О 15:18 звернулися в поліцію. На місце виїхали слідчо-оперативна група, кінологи, також до пошуків долучилися військовослужбовці Нацгвардії, небайдужі люди, волонтери.

Тіло знайшли геть в іншій стороні, за 200 м від традиційного маршруту. Товариші Віталія переконані: чоловіка вбили й це справа рук КДБ Білорусі.

Шишов переїхав в Україну восени 2020-го. Активіст організовував акції протесту проти режиму Лукашенка й допомагав білорусам, які також переїхали в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Заступника Шишова не пустили в Україну - заборонили в'їзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі